Реклама / Ads
0| 3519 |27.05.2021 НОВИНИ

Премиерът Янев лично се заема с тайните служби

.
Стефан Янев Източник: БГНЕС
Премиерът Стефан Янев лично ще наблюдава дейността на министъра на финансите, на министъра на външните работи и на държавните агенции ”Разузнаване”, ”Национална сигурност” и ”Технически операции”, съобщиха от правителствената информационна служба.
 

Министър-председателят Стефан Янев разпредели между тримата вицепремиери функциите по координация на общата политика на правителството и по взаимодействието с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет.

 

Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Бойко Рашков ще отговаря за 6 министерства и 7 агенции. Той ще координира работата на министрите на енергетиката, на отбраната, на правосъдието, на регионалното развитие и благоустройството, на околната среда и водите и на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

 

Рашков ще осъществява взаимодействието на правителството с Държавна агенция "Електронно управление", Държавната агенция за българите в чужбина, Държавна агенция "Архиви", Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси", Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавната агенция за бежанците и Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".

 

Заместник министър-председателят по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев ще отговаря за 7 министерства и 8 агенции. Той ще координира работата на министрите на културата, на здравеопазването, на икономиката, на туризма, на младежта и спорта, на земеделието, храните и горите, на образованието и науката.

 

В ресора на Донев са още Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение, Националния компенсационен жилищен фонд, Държавната агенция за закрила на детето, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, Агенцията за публичните предприятия и контрол, Агенцията за ядрено регулиране и Патентното ведомство.

 

В ресора на вицепремиера по управление на европейските средства Атанас Пеканов са единствено Националният статистически институт и Държавната агенция за научни изследвания и иновации.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3606 |27.05.2021 Радев: Огромен проблем виси над националната ни сигурност, когато ДАНС обслужва определени партии и личности . 0| 3059 |26.05.2021 Премиерът се срещна с посланика на Палестина . 4| 3134 |24.05.2021 Премиерът Стефан Янев: Българската азбука е най-великото обещание за вечност . 11| 3378 |22.05.2021 Служебният премиер Стефан Янев е бил подслушван преди изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads