Реклама / Ads
0| 3101 |09.05.2022 НОВИНИ

Президентът назначи репортер на bTV за член на СЕМ

.
Габриела Наплатанова Източник: стопкадър, bTV
Президентът Румен Радев назначи репортера на bTV Габриела Наплатанова за член на Съвета за електронни медии.
 

„На основание чл. 98, т. 7 от Конституцията на Република България във връзка с чл. 24, ал. 1 от Закона за радиото и телевизията, държавният глава Румен Радев подписа днес указ за назначаването на Габриела Наплатанова-Русева за член на Съвета за електронни медии от квотата на президента“, съобщава прессекретариата на държавния глава.

 

От там отбелязват, че Наплатанова има магистърска степен от Факултет по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“, където завършва със специалност „Връзки с обществеността“.

 

В същия факултет е хоноруван преподавател в периода 2015 – 2017 г. Има обучения по програмата IREX на Държавния департамент на САЩ и Европейския център за сигурност „Джордж Маршал“, както и участия в множество медийни програми на американската мисия в НАТО.

 

През 2019 г. защитава дисертация на тема „Управление на медийните ефекти и медийните операции по време на въоръжен конфликт“ във Военна академия „Г.С. Раковски“, факултет „Национална сигурност“.

 

Старши репортер в бТВ Медиа Груп, част от редакцията на „Новини и актуални предавания” от самото създаване на телевизията през 2000 г. Отразява теми, свързани с вътрешната и външната политика на България, проблеми в сферата на сигурността и отбраната, въоръжени конфликти на Балканите, Ирак и Афганистан. Автор е на няколко десетки документални проекти на външнополитически и военни теми, свързани с НАТО, киберсигурността, защитата на данните и проблемите на бежанците.

 

Носител на многобройни награди и отличия за журналистическата си работа и документалните си проекти в 25-годишната си телевизионна кариера.

 

Владее английски, ползва френски и руски език. Омъжена с две деца, отбелязват още от президентството.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2932 |09.05.2022 Президентът: Българите са изморени от избори. Това е крайна мярка . 0| 17670 |08.05.2022 Тошко Йорданов: Премиерът си изтърва нервите с превозвачите, президентът има конфликт с БСП, а не с коалицията . 0| 4395 |07.05.2022 Политологът на Радев: Президентът е стожер на искащите промяна, партията на Янев има шанс . 0| 3650 |04.05.2022 Президентът: Не можем да направим никакъв компромис пред Македония с правата на хората и с българската история

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads