Реклама / Ads
18| 6089 |02.04.2021 НОВИНИ

Проф. Дайнов: Най-вероятно третият мандатоносител ще състави правителство

.
Евгений Дайнов Източник: БГНЕС
”Трите партии, които ще вземат поне половината от местата в парламента, не направиха класическа предизборна кампания. Много странно нещо беше това”. Така коментира пред БНР приключващата днес кампания преди парламентарните избори на 4 април политологът проф. Евгений Дайнов. Той прогнозира третият мандатоносител да състави новото правителство.
 

Според него управляващите са се държали като в Беларус, т.е. казват, че изборите не са важни, а те си управляват - затова не са имали видима кампания.

 

"Най-странното е, че и голямата опозиционна партия, която май ще стане по-малка, също имаше кампания, която излъчваше същото: "ние сме опозиция и опозиция ще си останем" - не видях някакъв хъс и в тях", посочи още политологът.

 

Той обобщи, че "невидимите кампании" са в полза на управляващите.

 

Проф. Евгений Дайнов беше категоричен, че е невъзможно да се прогнозира активността на избирателите на 4 април - не само заради COVID пандемията, но и заради времето в неделя, което ще бъде хладно и дъждовно.

 

"Виждам поне три партии, които транслират протеста към парламента, което е напредък спрямо предишни протести", подчерта той.

 

Политологът коментира и възможността за съставяне на правителство от 45-ото Народно събрание: "Ако някаква коалиция се излъчи да състави правителство, неминуемо вътре ще има политически субекти, които не могат да се търпят и идейно, и политически. Колкото по-дълго няма ново правителство, могат да се случат две неща - да започне да се разпада спойката между партийно и държавно управление, която е изключително нездрава, или да се заздрави и да се ходи пак на избори".

 

Според него от поведението на държавните институции ще зависи дали спойката между партия и държава ще започне да се разпада.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3310 |02.04.2021 Проф. Асен Балтов: Получаваме над 1 млн. допълнително дози ваксини. Започваме масова ваксинация от другата седмица . 6| 4984 |02.04.2021 Проф. Георги Рачев: От днес започва да вали, та чак до неделя . 10| 5149 |01.04.2021 Здравният министър задочно нахока проф. Кантарджиев . 19| 3891 |01.04.2021 „До няколко седмици нещата ще се оправят, вервайте ми!“ или как проф. Ангелов превърна брифинга за COVID в предизборна кампания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads