Реклама / Ads
42| 18075 |18.06.2023 НОВИНИ

Проф. Михаил Станчев: Готви се нова ядрена операция срещу Запада

.
Проф. Михаил Станчев, историк Източник: Стопкадър: bTV
Готви се нова ядрена операция срещу Запада. Това заяви пред bTV професор Михаил Станчев.
 

Михаил Станчев е роден през 1953 г. в Казахстан, СССР. Родителите му са семейство българи от Бесарабия, депортирани от режима на Йосиф Сталин в малко село в Казахска СССР. Завършва ”История” в Харковския университет.

 

Работи в посолството на Украйна в България, както и в Харковската областна администрация. От 2012 г. завежда катедра по Нова история към Харковския университет. Част от възпитаниците му са на фронта.

 

"Аз съм българин по произход", подчерта проф. Станчев.

 

Той дава доста експертен анализ на това какви са възможностите за изхода от войната в Украйна.

 

"Светът се раздели на Русия и нейните съюзници, и на Украйна. От една страна имаме диктаторски режими, като този в Северна Корея, от другата страна са украинците и свободния свят. Путин се опита сега да включи в борбата с Украйна и Запада", обясни историкът.

 

По думите му се готви снова ядрена операция срещу Запада. 

 

"Краткосрочното бъдеще на Украйна не е оптимистично. Големият проблем е в корупцията и руските олигарси", подчерта специалистът.

 

"Същността на политическата система не се промени. Мен ме вълнува дали ще спечели мирът в Украйна. Олигарсите днес се крият. Нито един олигарх не е дал една рубла за защита на Украйна. Слава на тези, които днес защитават границите - младите момчета, които воюват денонощно", изтъкна той.

 

Във връзка с протестите в Киев от 2013 г., историкът посочи следното:

"Точно това уплаши както олигархията в Украйна, така и тази в Русия. Украйна бе разделена и на сепаратисти, и на бандеровци. Центърът на протестите бе преместен. Проблемът е, че олигархията трябва да бъде ликвидирана като класа. Но тя ще се върне", категоричен бе проф. Станчев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2790 |18.06.2023 Културологът проф. Любомир Стайков: Политиците не си дават сметка за начина, по който функционират медиите . 1| 2760 |18.06.2023 Проф. Христо Хинков: Възнамерявам да направя някои кадрови промени в министерството, без да правя чистка . 2| 2898 |17.06.2023 Проф. Димитров: След подписване на Договора за добросъседство с РС Македония езикът на омразата се засили . 0| 2633 |17.06.2023 Проф. Кантарджиев препоръча след изчистване на наносите от наводненията, къщите да се дезинфекцират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads