Реклама / Ads
0| 8160 |10.11.2023 НОВИНИ

Проф. Рачев: Малко слънце, малко дъжд, динамично време. Кога идва зимата?

.
Източник: личен архив
Динамично и влажно време. Дъжд, малко слънце, малко дъжд. Така климатологът проф. Георги Рачев определи времето, което ни очаква. Утре през България ще премине циклон, ще вали на много места.
 

Ниските температури идват у нас. В Източна България ще продължи да бъде топло. След сряда ще имаме нормалните за ноември месеци температури, допълни той.

 

"Нормално е застудяването през ноември, очакваме повече дъждовни дни в този месец", заяви пред БНТ директорът на Департамент "Прогнози и ИО" гл.ас. д-р Анастасия Спасова Стойчева.

 

"Нормално е ноември времето да застуди. Последите топли месеци малко ни разглезиха. Все още, обаче, е рано за зима, каза д-р Стойчева.

 

Анастасия Стойчева обясни, че ще има доста валежи около и над климатичните норми, което ще нормализира температурите.

 

"От 1 ноември до днес източна България остава доста по-суха без валежи за разлика от западната част на страната. Сушата от последните месец все още не е компенсирана", коментира тя.

 

Тя направи и уточнение за рекордно високите температури през октомври.

 

"Има една трайна тенденция за по-топли октомврийски месеци още от 2003 г. Този октомври за Земята е отчетен като най-топлият месец от 90 г. насам", обясни директорът на Департамент "Прогнози и ИО".

 

По отношение на температурите през ноември д-р Стойчева уточни, че в началото на месец ноември температурите са били в климатичните норми, но последните дни има по-различна циркулация.

 

"Очаква се да има доста дъждовни дни, които ще се редуват със слънчеви такива. Намираме се в период, в който имаме повече положителни отклонения от нормите", заяви д-р Стойчева.

 

През утрешния ден ще има понижение на температурите, а в някои части на страната и валежи, допълни Анастасия Стойчева.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4551 |10.11.2023 Делян Добрев: Всички ползи от дерогацията са за режима на Путин . 3| 4751 |10.11.2023 Димитър Манолов: Пари за коледни добавки ще се намерят . 16| 10206 |10.11.2023 Христо Петров - Ицо Хазарта: Facebook се превърна в обществена тоалетна от началото на 90-те . 5| 4805 |10.11.2023 Изнесла ли е бургаската рафинерия "Лукойл Нефтохим" около 1 млрд. евро в горива, както твърди доклад?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads