Реклама / Ads
3| 2699 |11.04.2023 НОВИНИ

Проф. Тодор Танев: Не можем да чакаме политическият тестостерон у всички да спадне, за да станат по-мъдри

.
Източник: БГНЕС
Всички политически сили достигнаха до положението, в което виждат, че по този начин, по който са го подкарали, вече няма накъде. Много се говори за експертно правителство и вероятно политиците ще се хвърлят в тази посока. Това ще бъде кратковременно решение.
 

Това каза политологът проф. Тодор Танев пред БНР.

 

Ние помним какво означава експертно правителство - това е кабинетът "Беров". Важно е да има правителство, което да има политическа отговорност, защото само с експертност не се върви, както не се върви и само с политика, но без експертност, не се върви напред.

 

Трябва тези двете неща да се съчетаят. Ако ще ходят на компромис, политиците първо ще минат през временното решение, което вероятно ще бъде законспирирано като някакъв вид експертното правителство, като се отложат нещата до "великата есен", когато ще се случат едни други по-велики избори.

 

Поемането на отговорност сега от една отделна партия би означавало тя да пострада доста, защото се вижда на какъв хал е държавата и какво ще се случва в парламента до местните избори". 

 

Танев уточни, че местните избори наесен ще са разковничето на ситуацията.

 

Според него идващите общински избори "ще накарат преговарящите да бъдат по-мъдри".

 

"Струва ми се, че много от партийните ръководители искат първо да спасят себе си и партиите си, а след това държавата", подчерта проф. Танев и добави:


"Не можем да чакаме политическият тестостерон у всички да спадне, за да станат по-мъдри и да има някакъв вид диалогичност".

 

Проф. Тодор Танев изказа хипотеза, че евентуално експертно правителство сега би се различавало от кабинета "Беров", защото политиците сега "са узрели за най-елементарен диалог".


"Няма лошо в експертното правителство, но ако експертността е смокиновото листо за прикриване на политически хормони, това ще е подигравка".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 3891 |11.04.2023 Тодор Тагарев: Изтеклите данни са дезинформационна кампания . 17| 2978 |11.04.2023 Проф. Екатерина Михайлова: Президентът бърза и така притиска партиите . 7| 7722 |10.04.2023 Проф. Калин Янакиев: Допускам, че големият евро-атлантик Бойко Борисов просто не иска да управлява . 20| 3023 |10.04.2023 Тодор Тагарев: България върви към изолация в НАТО и ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads