Реклама / Ads
1| 5016 |23.03.2010 НОВИНИ

Прокурорът с кънките нищи "Октоподите"

.
Известен прокурор от Бургас е командирован в София, за да се включи в разследването по "Октопод". От около две седмици в Софийската градска прокуратура работи Светлозар Костов, прочул се с лафа "Вързахме кънките на Стависки".
 

Ръководството на прокуратурата е командировало именно него, защото се бил доказал, неведнъж, че е специалист по делата срещу организираната престъпност. Смятат го за почтен и много работлив човек, пише "Правен свят".
Разследването по "Октопод" се води срещу бившия съветник в ДАНС Алексей Петров, Марчело Джотолов, Антон Петров-Хамстера, Николай Велков, братята Дамбовци – Плавен и Йордан Стоянови и Момчил Кръстев. Те са обвинени в организирана престъпна група с цел пране на пари, данъчни престъпления. Съдът обаче пусне от ареста срещу подписка Кръстев и Дамбовците, срещу парична гаранция излязоха Николай Велков и Хамстера, зад решетките останаха Алексей Петров и Джотолов.

Прокурор Светлозар Костов се прочу в началото на миналата година. Тогава Бургаският апелативен съд наложи 2.6 години ефективна присъда на Максим Стависки за причинена от него катастрофа, при която загина един човек, а Мануела Горсова тежко пострада. След решението на съда прокурорът изпусна репликата: "Вързахме кънките на Стависки".

Заради неуместната забележка тогавашният министър на правосъдието Миглена Тачева поиска от Висшия съдебен съвет (ВСС) да го накаже. Кадровиците на Темида му наложиха наказание "забележка".
През лятото на миналата година Костов се кандидатира за поста апелативен прокурор на Бургас, но после оттегли номинацията си. По-късно главният прокурор Борис Велчев го предложи за шеф на окръжната прокуратура в Хасково. Въпреки това Костов сам си беше подал документите за шефското място в окръжната прокуратура в Бургас. Но, както се казва, от два стола падна на земята. Той не бе избран нито за едното, нито за другото ръководно място.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5793 |19.03.2010 Прокурорът Джамбов тръгнал да застрелва Н. Филчев? . 3| 5937 |23.02.2010 "Октоподите" поръчали Боби Цанков да атакува Весела Лечева . 1| 4856 |22.02.2010 Проверяват 4 полицаи за контакти с "Октоподите" . 19| 5218 |19.02.2010 Цветанов недоволен от съда за "Октоподите"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads