Реклама / Ads
14| 5868 |22.02.2011 НОВИНИ

Простреляна герберка бере душа

.
47-годишната Катерина Самарджиева, която бе простреляна снощи край Благоевград, е в кома и с опасност за живота, съобщиха от болницата.
 

Жената бе простреляна снощи към 21 часа във вила в благоевградското село Логодаж, съобщи БГНЕС. С линейка на ЦСМП - Благоевград пострадалата е закарана в отделението по реанимация на благоевградската болница в контактно състояние. Там тя е обяснила, че е простреляна два пъти, след което състоянието й рязко се е влошило.

Стрелецът е 62-годишният Пламен Алексиев, с когото Катерина живеела на семейни начала.

Пламен Алексиев е задържан. Пред полицаи е обяснил, че е прострелял Самарджиева при почистване на пистолета си.

Катерина Самарджиева е председател на клуба на ГЕРБ в село Логодаж и съсъбственичка на верига магазини в центъра на Благоевград. Заедно с брат си Костадин Самарджиев са познати като големи реституционни собственици.

Инцидентът е станал след скандал, пише БГНЕС. Според агенцията стрелецът имал по главата одрасквания, причинени най-вероятно от жената, с която живеел във вилата край пътя за ГКПП "Станке Лисичково".

Според източници от полицията и съседи от селото между двамата редовно имало битови скандали след почерпка с алкохол, съобщи кореспондентката на "24 часа" от Благоевград. По време на инцидента Алексов бил мъртво пиян и днес до обяд още не бе напълно адекватен, допълват криминалисти. Те предполагат, че и в понеделник вечерта между двамата е избухнал скандал, при който Катерина е скочила да го удари, а при боричкането е произведен неволен изстрел, който не е фронтален, а под малък ъгъл.

За такава вероятност говори и траекторията на куршума. Той е влязал през долната част на корема на жената, а изходната рана е над дясната гърда. Засегнал е белия и черния дроб, както и единия бъбрек.

"Операцията продължи към 4 часа. Жената е в медикаментозна кома, на апаратно дишане. Стабилизирана е, но трябва да изчакаме поне 72 часа, за да дадем по-сигурни прогнози", каза за "24 часа" директорът на благоевградската болница д-р Красимир Михайлов.

При обиск в къщата полицаите са открили гилза и проектил, както и пистолета. В шкаф пък били намерени малокалибрена пушка, гладкоцевна надцевка и боеприпаси за тях. Алексов не притежава разрешително за откритите оръжия както и за пистолета, с който е произвел изстрел при битовия инцидент, казаха от полицията.

Самарджиева е лидер на организацията на ГЕРБ в селото, дори се говори, че имало вариант да е кандидат-кмет за изборите наесен. Тя, заедно с брат си доц. Костадин Самарджиев, получиха при реституцията няколко партерни помещения на главната търговска улица в Благоевград, които отдават под наем за магазини. Катерина въртяла търговския бизнес, а брат й е преподавател по математика и шеф на печатната база на ЮЗУ "Н. Рилски".

На името на Катерина Самарджиева са регистрирани две фирми, по данни на регистъра Булстат. Тя е в управителния съвет на фондация „Надежда", заедно с прострелялия я Пламен Алексиев.

Фондацията подпомага развитието на културата, образованието, здравеопазването, социалното дело и икономиката в общините със семейства в риск. Заета е с програми за реинтеграция и справяне с противообществените явления и престъпления. В това число влизат борба с наркомания, насилствена проституция, секти и др.

Друга фирма на Катерина - „Самарджиев и Христова", е специализирана в областта на питейните заведения. Фирмата е в съдружие с 51-годишния й брат - Костадин Малинов Самарджиев.

Онлайн редакцията се опита да се свърже с брата на Катерина или с нейни партньори, но, но никой не отговаряше на посочените телефони.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 4915 |02.02.2011 Б. Борисов: И един българин да е останал в Египет, ще го приберем . 15| 8328 |26.10.2010 Христо Мутафчиев бере душа след тежък инсулт . 2| 5782 |23.10.2010 Жена бере душа в Пирогов, 30 ранени по пътищата . 11| 4927 |06.10.2010 Пл. Орешарски: Приберете си бюджета и го преработете!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads