Реклама / Ads
7| 4640 |01.04.2021 НОВИНИ

Протестиращите студенти питат: Помните ли скандалите през последните 10 г.

.
Протестиращите студенти предприеха акция, с която припомнят някои от най-големите скандали от управлението на страната през последните 10 години. Новинарски заглавия, уличаващи спорните и често престъпни практики, свързанин съв властат, се появиха под прозорците на различни министерства.
 

Акцията е на “Студентски протест” - организацията, която това лято се включи в антиправителствените демонстрации. В разгара на общественото недоволство младежите блокираха кръстовището пред Софийския университет. 

 

Студентите застанаха пред Министерството на здравеопазването, където бяха припомнени редица скандали - като се започне с хаоса по овладяването на пандемията в страната, нелогичните противоепимични мерки и ваксините.

 

Пред Министерството на културата пък припомниха за “Ало, Банов съм” и скандала с Ларгото, който ощети държавата. 

 

Пред Министерството на земеделието пък гражданите си спомниха за скандалния случай с видеото с Десислава Танева, която пред зеленчукопроизводители призова да се укрива информация, за да не спрат парите от Брюксел.

 

Спирка имаше и пред Министерството на енергетиката, което се управлява от Теменужка Петкова. Газовата връзка с Гърция трябваше да е готова до края на 2020 г., обеща през ноември 2019 г. Танева, но това така и не се случи. Припомнен бе и скандалът със студения резерв, за който получават пари Ахмед Доган и Христо Ковачки, въпреки обещанията на премиера Борисов.

 

Студентите застанаха и под прозорците на социалното министерство. Там бяха припомнени скандалните изказвания на Деница Сачева, която нарече критиците си "Facebook пехливани", както и проблемите с помощта на МТСП за пострадалите от коронакризата.

 

Пред Министерството на околната среда и водите бе припомнен скандала с фекалната тръба във Варненското езеро, горенето на боклуци и превръщането на страната ни в бунище.


Очаква се в следващите дни да има още такива акции.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5808 |31.03.2021 Десислава Христова от протестиращите: Не сме богохулници, Борисов не е Бог . 5| 4579 |26.03.2021 262 дни на протест: Утре протестиращите готвят автопоход и блокада . 6| 3934 |22.03.2021 Сняг и студ не пречупват протестиращите. Събраха се в подлеза пред МС . 5| 3326 |03.03.2021 Протестиращите от ”Орлов мост” ще са на ”Орлово гнездо”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads