Реклама / Ads
4| 4869 |06.11.2009 НОВИНИ

Психясал психиатър изпозастреля 12 военнослужащи

.
12 души са били убити, а 31 са били ранени при стрелбата във военната база Форт Хууд в щата Тексас.
 

Нападателят, открил огън във военната база, бил жив и е в болница в стабилно състояние, според командването на базата.

По-рано армията съобщи, че стрелецът е бил убит при престрелката. Командирът потвърди, че нападателят е военнослужещ от американската армия.

Военни източници съобщиха, че стрелецът е работил като психиатър във военно-медицински център в продължение на шест години, след което бил прехвърлен в тексаската база. Мотивите за нападението остават неизвестни.

Всички жертви са били убити в медицински център
на територията на базата, в който е била оказвана помощ на военнослужещи, участвали в бойни действия.

Президентът Барак Обама определи стрелбата във Форт Хууд като "ужасяващ изблик на насилие", съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес. Обама каза, че все още не е запознат с всички подробности около инцидента, но обеща, че правителството скоро ще "получи отговорите на всички въпроси", пише БТА.

Форт Хууд е най-голямото военно съоръжение на американската армия в света. В нея са настанени голям брой американски войници, завърнали се от Ирак и Афганистан, които страдат от синдрома на посттравматичния стрес, съобщава АФП. Американската армия е засегната от голям брой самоубийства и прояви на причинено от стрес насилие при военнослужещи, завърнали се след войните в Афганистан и Ирак, посочват агенциите.

Нападателят във военната база Форт Хууд е Хасан Надал Малик, военнослужещ от американската армия, който е трябвало да замине скоро за Ирак. Малик служил в американските сухопътни сили с чин майор.

Властите се опитват да установят дали Хасан Малик е рожденото име на нападателя, или в някакъв момент от живота си той е приел исляма, посочва цитиран от АП официален представител.Сенатът почете с минута мълчание паметта на загиналите при стрелбата в тексаската военна база. Мюсюлманската общност в САЩ също осъди нападението.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5301 |06.11.2009 Арестувани българи в Москва . 6| 4563 |06.11.2009 ДАНС - причината ДПС да е в опозиция? . 1| 7315 |06.11.2009 Японска култура пренася в Далечния Изток . 3| 5399 |05.11.2009 Гръцко ченге влиза у нас с фалшива карта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads