Реклама / Ads

2| 3664 |01.12.2021 НОВИНИ

Психиатърът д-р Трифонов: На едни решения в КС се гледа по един начин, на това за Кирил Петков - по друг

.
Любомир Трифонов
На едни решения на КС се гледа по един начин, а на други по друг, каза д-р Любомир Трифонов, визирайки решенията на КС за двойното гражданство на Кирил Петков. Той говори за 26 болници, които въпреки решение на КС от преди 20 години, остават в двойствено положение - болници извън закона.

Тук става дума за печалба, катеоричен е психиатърът. Болниците минаха през няколко закона и се заобиколи един - този на КС. Изпълни се убийство чрез мълчание на болници, като при ЩАЗИ, каза още психиатърът в "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком.

 

На едни решения на Конституционния съд се реагира остро, а на други не се обръща внимание. Попаднах в ситуация "дежа вю". В тази ситуация аз се мотивирах да напиша история с 20-годишна давност какво не се случи с решение на Конституционния съд. 26 са областите, а 28 са болниците, коментира още  Трифонов.

 

20 години мисля по този въпрос и днес разбрах отговора. Чак днес разбрах какво се случи. Прочетох едно интервю на Теди Москов и чета за някакъв метод на ЩАЗИ "Убийство чрез мълчание". Той е прилаган към режисьора Любен Гройс. Четейки интервюто, аз разбрах, че точно това се случва и с решението на Конституционния съд, допълни той.

 

Вижте какво каза д-р Трифонов:

 

"Как се посреща отмяната на назначаването на Кирил Петков? Живеем в общество, което не за първи път е свидетел на нарушения на Конституцията и обявени за противоконституционни текстове. Те обаче бяха посрещнати с мълчание или рехави медийни коментари. Да припомним бившият министър на правосъдието Светослав Лучников и неговото откровение: „Правителството на Жан Виденов бе свалено полуконституционно”.

 

Фрапиращ пример са 28-те областни болници на страната. Хронологията на случилото се е следната. През месец юли 1999 г. Законът за лечебните заведения преобразува областните болници в търговски дружества – акционерни дружества между държавата и общините. Конституционният съд е сезиран от депутати от БСП. С решение на съда от 21 май 2001 г. са обявени за противоконституционни разпоредбите за болниците в Закона за лечебните заведения (чл.101, ал.5 – решение № 11 по конституционно дело № 18 от 2000 г.).

 

Днес областните болници съществуват в правния мир като лечебни заведения в разрез с решението на Конституционния съд. Регистрацията на съответните дружества в Търговския регистър е незаконосъобразна. "

 

Той съобщи в ефир и новината, че в областния град Габрово вече няма нито една психиатрична структура, посочи Трифонов. Няма национална политика по въпроса, категоричен е той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 2| 4320 |30.11.2021 Арх. Калинов: На „Струма“ виждаме поредния парадокс – държавата срещу законите . 20| 2762 |28.11.2021 Швейцарците подкрепиха на референдум извънредните мерки срещу коронавируса . 6| 2843 |26.11.2021 Преговорите в сектор ”Култура”: Най-хубавото нещо в областта за последните 30 г. . 19| 60148 |24.11.2021 Кирил Петков: Чудя се какво сме правили всички ние през последните 30 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ