Реклама / Ads
0| 7104 |14.07.2022 НОВИНИ

Путин дава милиони за златен часовник на Хитлер

.
Часовникът на Хитлер
Златен часовник на Адолф Хитлер е обявен за продажба на търг от Аукционна къща Alexander Historical Auctions. Това съобщава The Times. Собственикът на аукционната къща Бил Панагопулос очаква да получи от два до четири милиона долара за часовника. Според него става дума за вещ с историческо значение.
 

В среди, близки до Кремъл веднага се заговорило, че руският президент Владимир Путин е решил да придобие скъпата вещ на диктатора от Третия райх. За целта подставено лице щяло да наддава по време на търга и да предложи най-висока цена. Това научи Фрог нюз от дипломатически източник. Не е ясно дали Путин иска часовника на Хитлер за себе си или като реликва за Централния музей на Великата отечествена война в Москва.

Съществува и друга версия, че един от приближените олигарси на Путин щял да наддава за часовника, за да направи подарък на своя благодетел.

 

Собственикът на аукционната къща получи часовника на Хитлер от далечен роднина на френския войник Робер Миньо, който го откраднал от къщата на нацисткия лидер в Бавария през май 1945 г. Според легендата войниците от френската танкова дивизия претърсили къщата и не намерили никого там, но открили мрежа от тунели и скривалища, в едно от които лежал часовникът. Миньо, след завръщането си от войната, продал часовника на свой роднина, който го предава на своите потомци. През 2019 г. правнукът на роднината се свърза с аукционната къща Panagopoulos и предложил скъпия предмет. Мъжът казва, че Хитлер рядко носел часовник, но е имал няколко, подарък по различни поводи.

Часовникът е германско производство, направен е по поръчка.


.
Един от любимите Patek Philippe на Путин...

 

Путин също обича скъпите часовници. С какъвто се появи публично, той веднага става моден сред приближените му, както и сред олигарсите. В колекцията на обитатуля на Кремъл има 11 марки от най-луксозните часовници в света. Става дума за Blancpain, IWC, Breguet, Patek Philippe, F.P. Journe, Lange & Sohne, пише изданието maximonline.ru. Повечето от луксозните „играчки“ на диктатора са платинени – такива ги харесва.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5054 |14.07.2022 Защо либералите Кудрин, Греф и Чубайс около Владимир Путин не се опитаха да спрат войната? . 0| 3367 |14.07.2022 За спънки по пътя към еврозоната, проблем с европарите и ново сближаване с Москва предупреждават от “Reuters” . 0| 3293 |13.07.2022 Щерката на Путин ще отговаря за заместването на вноса в Русия . 0| 3048 |12.07.2022 Путин се среща с президентите на Турция и Иран до дни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads