Реклама / Ads
37| 9575 |11.06.2015 НОВИНИ

Путин направи прокурор Поклонская генерал-майор

.
Наталия Поклонская
Руският президент Владимир Путин удостои главния прокурор на Крим Наталия Поклонская с чин "държавен съветник по правосъдието 3 клас." Този чин съответства на званието генерал-майор, уточнява руският ТВ канал НТВ.
 
На 11 март Върховният съвет на Крим назначи Наталия Поклонская за нов главен прокурор на нелегитимната автономна република. Кандидатурата ѝ беше внесена от премиера на Крим Сергей Аксьонов.

Поклонская, по-известна в медиите като "прокурор Наташа" и "прокурорката-покемон", се прочу в целия свят с пикантните си снимки в социалната мрежа "Одноклассники".

Тя се превърна и в секссимвол в Япония - в Страната на изгряващото слънце се появиха стотици анимета с образа на младата прокурорка. Причината: големите очи, правилните черти, фетишът от униформата.

Поклонская обаче твърди, че нито заслужава, нито желае подобна слава:"Искам да ме възприемат като прокурор, да се интересуват от мен заради моята работа, да ме оценяват по делата ми. Аз съм прокурор, а не Покемон".

Кой ще ми наложи още санкции? САЩ, благодаря Ви за поредните санкции, коментира иронично през декември миналата година главната прокурорка на Крим. "ЕС, Швейцария, Канада, Австралия, Япония, САЩ... Кой е следващият?" - попита лоялната на Путин прокурорка.

Прокурор Наташа не само не може да прекрачва територията на САЩ, но и на всички граждани на САЩ е забранено да имат каквито и да било официални контакти с нея.

От май 2014 г. прокурор Наташа е и в черния списък на ЕС - забранено е кракът й да стъпва в страните-членки.

Главната прокурорка на Крим призна пред агенция ТАСС, че колекционира благодарствени писма от цял свят, които я правят много щастлива.
Много хора ми пишат. Даже вече си събирам в една кутия благодарствените писма, те са най-голямата награда за мен, каза прокурор Наташа.

В нейната колекция има десетки писма от Русия и от Украйна. На много от писмата тя отговаря лично, особено в случаите, когато е убедена, че може да помогне.

Наташа се похвали и с писмо от Полша, в което се казва, че в страната е създаден фен клуб на прокурорката.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5321 |11.06.2015 Съдия си направи отвод по делото за КТБ . 67| 7201 |06.06.2015 Путин: Само болен може да реши, че Русия ще нападне НАТО изведнъж . 24| 9142 |28.05.2015 Е. Сугарев за Фрог: Нямаме хора като Маковей, само прокурори, които не правят нищо . 14| 5534 |27.05.2015 Изгоненият Касабов иронизира Сидеров за белия прах и Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads