Реклама / Ads
10| 3320 |22.11.2023 НОВИНИ

Путин, виновникът за трагедията в Украйна: "Трябва да помислим как да спрем трагедията в Украйна"?!

.
В сряда руският президент Владимир Путин заяви пред Групата на 20-те водещи икономики (Г-20), че е необходимо да се помисли как да се спре "трагедията" на войната в Украйна, и заяви, че Москва никога не е отказвала да участва в мирните преговори с Киев, предаде "Ройтерс".
 

Решението на Путин да изпрати войски в Украйна през февруари 2022 г. предизвика най-смъртоносния конфликт в Европа от Втората световна война насам и най-сериозната конфронтация между Русия и Запада от дълбините на Студената война.

 

Обръщайки се към лидерите на Г-20 за първи път от началото на войната, шефът на Кремъл заяви, че някои лидери са казали в речите си, че са шокирани от продължаващата "агресия" на Русия в Украйна.

 

"Да, разбира се, военните действия винаги са трагедия", заяви Путин на виртуалната среща на Г-20, свикана от индийския премиер Нарендра Моди, настоящ председател.

 

"И разбира се, трябва да помислим как да спрем тази трагедия", каза Путин.

 

Високопоставен руски служител заяви във вторник, че Москва не може да съжителства със сегашното правителство в Киев и че ще продължи това, което нарича своя специална военна операция за "демилитаризиране" на Украйна.

 

Украйна обеща да се бори, докато и последният руски войник не напусне територията ѝ, а западните ѝ съюзници заявиха, че ще продължат да подкрепят Киев.

 

Заедно с Крим, който Москва анексира през 2014 г., Русия контролира близо една пета от международно признатата територия на Украйна. Путин твърди, че тази територия вече е част от Русия.

 

Путин пропусна предишните срещи на върха на Г-20 в Ню Делхи и Нуса Дуа, Индонезия, като вместо това изпрати външния министър Сергей Лавров.

 

Руският лидер се обърна към срещите на върха през 2021 г. и 2020 г. от Москва. За последен път той присъства лично на среща на Г-20 в Осака, Япония, през 2019 г.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2561 |22.11.2023 Столтенберг: Авторитарни държави като Русия заплашват демократичeния интегритет в Западните Балкани . 0| 2646 |22.11.2023 Очакват се повишения на речните нива на места в страната. Готови ли са МОСВ и по места? . 2| 3852 |22.11.2023 Северна Македония обучи тайно първата група украински войници . 0| 2463 |22.11.2023 България в НАТО: Депутатите с първо одобрение да сме във Фонда за иновации

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads