Реклама / Ads
17| 7236 |13.09.2020 НОВИНИ

Работодатели и синдикати: Минималната заплата не трябва да се облага с данък

.
Алексаднър Манолов Васил Велев
Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Димитър Манолов от КТ „Подкрепа“ са на едно мнение - минималната заплата не трябва да се облага с данък.
 

Това стана ясно при участието им в бТВ тази сутрин.

 

През седмицата Асоциацията на индустриалния капитал в България излезе с една много остра позиция, в която се говори за корупцията в България, „нагласените обществени поръчки“, „рекета от страна на държавата върху бизнеса“.

 

„В позицията казваме две неща. Едното е без политическа намеса в бизнеса. Тоест политиката няма място в предприятията. В предприятията се работи, ако вкараме в тях политиката и партизирането, ще си счупим икономиката. Поводът за това бяха публикации в медиите за присъствието на държавата в предприятия заради политически изяви на предприемачи и мениджъри“, заяви председателят на АИКБ  и отбеляза, че знае и за други случаи, освен нашумелия казус с „Хиполенд“, които са публично известни.

 

„От 30 години сме се отказали от партийното строителство по месторабота“, заяви Велев, който припомни, че целта на промените след падането на социализма е не само да няма партийни организации в заводите, а и „да не се организират насилствено работници да протестират, но да не им се пречи да го правят в свободното си време“, като така трябва да се избегне контролиран и корпоративен вот.

 

„По повод изявите на работници и мениджъри на дадено предприятие държавата няма място в него, тя има място както контролен орган за съблюдаване на съответните правила и закони“, категоричен е Велев.

 

„Другото важно нещо, което казваме (в тази позиция) е, че България може повече“, каза Велев и допълни, че макар „ние сме в първата третина от държави с най-малък спад на БВП – на 8-9 място“, „ние изоставаме и за причините за това изоставане сме ги изброили“.

 

По думите на Васил Велев бизнесът не трябва да се политизира. %Ние сме се събрали в бизнес организацията за друго. В момента икономиката е на нивото на 2017 година, догодина ще е на нивото на 2018 година."

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5242 |07.09.2020 Работодателските организации искат замразяване на минималната заплата . 41| 6596 |08.09.2020 Васил Велев: Кризата е факт, трябва да замразим минималната работна заплата . 28| 13508 |14.07.2020 Въвличат работодатели, синдикати и актьори да бранят режима . 10| 4881 |23.06.2020 Минималната пенсия става 250 лв., другите скачат с 6,7 на сто

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads