Реклама / Ads
2| 5044 |04.10.2016 НОВИНИ

Радан Кънев: Борисов се върти като пумпал, Цачева лесно се пречупва

.
Радан Кънев
Имам симпатии към Цецка Цачева, но тя не е подходяща за президент. Водил съм лични разговори с нея за съдебната реформа. Харесваше работата на Христо Иванов. Остро е критикувала договорките на Цветанов и ДПС да я бламира. Накараха я обаче да се откаже от съдебната реформа. Това заяви в предаването „Тази сутрин” Радан Кънев.
 

Цачева се огъва и затова не може да е президент. Тя е войник на партията си. Кое натисна пръста й да гласува против реформата на Христо Иванов?! Натисна пръста това, което Цветанов, АБВ и ДПС се бяха разбрали. После Цачева отиде в Китай и заяви, че реформата е протекла по най-добрия начин.

 

ГЕРБ налага пълен контрол на институциите, което е голям проблем. Комунистическият манталитет на партията трябва да разбере, че институциите са безпартийни.

 

Кънев изрази и загриженост за политическия знак, който се дава с този избор за кандидат-президент. „Имаме тежки предизвикателства и това, че доминиращата партия просто иска да премери мускули и да наложи партиен контрол върху институциите не може да е залога за България в сегашната международна ситуация.” Той даде и пример със сигналите, които Путин даде за излизане от ядреното разоръжаване, докато НАТО не се върне, където е било 2000 г. „Дефакто той поиска България да излезе от НАТО и да загуби всичките си гаранции за национална сигурност. Ден по-рано пък турският президент Реджеп Тайип Ердоган ясно посочи резервите си за турските граници в началото на 20 век. Той спомена гръцките острови. В тази ситуация отговорността на управлението на България е извън това Борисов и Цветанов да покажат мускули.”

 

Цачева не е десен кандидат, заяви още той. „Нищо не доказва, че Цачева е десен кандидат. За да си такъв, трябва да заемеш смели реформаторски позиции, да си против кражбата на Белене и нахлуване на руските служби през БТК. Единият шанс България да обжалва арбитража е пропилян, предстои и вторият да бъде пропилян. Парламентът гласува празния чек и ние тепърва ще бъдем изнудвани от Росатом”, обясни лидерът на ДСБ.

 

Борисов във външната политика гледа да се хареса на всички и накрая се проваля.

 

Той се държи като пумпал. Имаше слагачество в Истанбул България да подкрепи падането на турските визи. Това е против националният интерес. Плачеше, че не са дошли парите от ЕС, после се оказа, че те са за буферните зони. Това също е против националния интерес.

 

Радан Кънев бе попитан дали здравният министър Петър Москов е член на ДСБ.

„Москов е в процес на плащане на членския си внос. Той не може да плаща членски внос като на министър, защото ние сме снели доверието си към него. Трябва да плаща 5 лв.”

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 9218 |04.10.2016 Ген. Цанков за Фрог: Борисов е Батман с ултиматума към НАТО за Афганистан . 4| 5734 |03.10.2016 Плевнелиев нападна Борисов заради Русия . 0| 5491 |03.10.2016 А. Стефанов за Фрог: Борисов е едновременно и премиер, и президент . 0| 3972 |03.10.2016 Сестрата на убит на пътя младеж: Г-н Борисов, вече даже не ги и хващате

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads