Реклама / Ads
0| 3281 |15.07.2022 НОВИНИ

Радев пита ПП готова ли е да излъчи кабинет или да подкрепи правителство с друг мандат

.
“Провеждам консултации в търсене на обединение и в очакване да се оползотвори последната надежда. Българските граждани очакват диалог, компромис и разбирателство”, посочи Радев в началото на срещата си с “Продължаваме промяната”.
 

При държавния глава са премиерът и вицепремиерът в оставка - Кирил Петков и Асен Василев, шефът на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров, бившият председател на НС Никола Минчев.

 

Президентът отново очерта проблемите с високата инфлация, цените на горивата и енергийната криза на хоризонта. 

 

"Явно след прокараните нови червени линии това не е лека задача, но политиците и в парламента и в правителството са там по волята на българските граждани, които очакват диалог, компромиси, усилена работа, така че да се решават техните проблеми, които в условията на глобална криза растат с всеки един ден", допълни Радев.

 

“За да се справим с всичко това ни трябва работещ парламент”, категоричен беше Радев и заяви, че очаква да чуе формулата за излизане от политическата криза. Президентът попита дали има потенциал ПП да излъчи такова правителство.

 

“Готова ли е ПП да участва и да подкрепи правителство с мандата на друга формация”, попита още президентът.

 

“Отворени сме на разговор и диалогичност почти на всяка цена. Червената линия е шепа хора да продължават да ограбват България”, посочи Кирил Петков. 

 

По думите на премиера в оставка ПП е готова да говори с всички народни представители от всички партии, които могат да вземат сами решения в НС и не са зависими от задкулисни сили, които са извън него. 

 

“Това е нашата готовност и ще продължим. Надяваме се да подкрепим, ако изберете наш коалиционен партньор да води трети мандат, и ще останем изцяло диалогични”, посочи Петков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2994 |15.07.2022 Нови консултации при Радев, преди връчването на третия мандат . 0| 5052 |14.07.2022 Защо либералите Кудрин, Греф и Чубайс около Владимир Путин не се опитаха да спрат войната? . 0| 3681 |14.07.2022 Пепел му на езика на доц. Стойчев: Президентът Радев като нищо може да даде мандата на ДПС . 0| 2893 |14.07.2022 Ето кога Радев приема партиите за консултации на „Дондуков“ 2

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads