Реклама / Ads
11| 5028 |20.05.2009 НОВИНИ

М. Радева: БСП води агресивна кампания, от която не печели

.
Мира Радева, МБМД
От ГЕРБ не отговарят по същия начин. 2–3 евродепутата ще има „Атака”, а големият въпрос е дали Синята коалиция или РЗС ще вкарат един евродепутат, прогнозира социоложката.
 

Кампанията за евроизборите е не толкова вяла, колкото стереотипна, а подходът на различните политически сили в нея е доста дебалансиран, каза по радио К2 Мира Радева от МБМД. От страна на управляващата БСП кампанията е доста агресивна, а клиповете им са в стил: „Ние успяхме много и ще успяваме доста повече”, което е доста самохвално и пресилено. Въпреки това обаче БСП регистрира спад от около 2% и в твърдото ядро, и в периферията, каза Радева. Същевременно тече и черен пи ар, който очевидно също произлиза от БСП, въпреки че е под шапката на „Нова зора”.

От ГЕРБ като че ли не отговарят по същия начин. Ако ГЕРБ имаха подобна кампания, те щяха да влязат в стила на управляващите и да заприличат на тях. ГЕРБ поддържа 26–27% за евроизборите, според предварителните проучвания. Какъв ще бъде ефектът, предстои да научим, но засега БСП не печели от тази битка, добави социоложката.

Другите партии също засега се въздържат от широка реклама. Добре би било известните политически актьори да не залагат на контакт с електората само през медиите, още повече, че това е доста скъпо. РЗС, например, разчита повече на конкретния диалог с избирателите. Личните срещи с избирателите е това, което липсва на хората, а най–добрият метод е „от врата на врата”, той е ефикасен в Европа, в Англия, уточни Радева.

На тези избори беше пропуснат шанса за промяна на избирателната система, а решенията на КС на практика нарушават правата на избирателите и дискредитират мажоритарния модел заключи тя. КС взе противоконституционно решение, което стана заради президентските хора в него, категорична беше Мира Радева.

Тя прогнозира още около 2–3 евродепутата за „Атака” и каза, че големият въпрос е дали Синята коалиция или РЗС ще вкарат един евродепутат. Меглена Кунева, която е политически почтена фигура пък ще е влекачът на НДСВ от евроизборите към парламентарните, смята Радева. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7428 |20.05.2009 Борса пуска BG книги с 20 % отстъпка . 1| 4920 |20.05.2009 Животновъди отново ще протестират пред земеделското министерство . 0| 6007 |20.05.2009 Показваме богатствата на Странджа в Страсбург . 22| 4589 |20.05.2009 РЗС печели 7% от вота за парламент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads