Реклама / Ads
1| 3026 |02.03.2023 НОВИНИ

Ракета порази жилищен блок в Запорожие, има жертви и ранени

.
Източник: личен архив
Най-малко трима души бяха убити, а шестима ранени при ракетна атака в Запорожка област в Югоизточна Украйна, съобщава "Франс прес".
 

Украинската национална полиция посочва, че ракета, изстреляна от руските сили, е поразила пететажна сграда, разрушавайки над десет апартамента между втория и петия етаж, а близките къщи са били повредени от взрива и отломките.

 

"Жителите, които кротко спяха по това време, бяха затрупани под развалините. Досега са открити три мъртви тела, а шестима ранени са приети в болница", гласи комюникето.

 

Полицията и служители на украинското разузнаване извършват проверки за "документиране на последиците от военното престъпление на окупаторите и събиране на материални доказателства за руска военна агресия".

 

Андрий Йермак, ръководител на канцеларията на президента на Украйна, съобщи, че най-малко 20 души са били евакуирани от района.

 

Украинският президент Володимир Зеленски посочи, че операциите по търсене и спасяване продължават.

 

"Терористичната държава иска да превърне всеки ден за нашия народ в ден на терор. Но злото няма да възцарува в нашата земя. Ще прогоним всички окупатори и те със сигурност ще бъдат държани отговорни за всичко", написа той в "Телеграм".

 

От своя страна председателят на движението "Ние сме заедно с Русия" Владимир Рогов заяви, че въздушният удар по сградата е бил нанесен от украинската противовъздушна отбрана. Той съобщи за четири жертви.

 

"За съжаление броят на жертвите се увеличи. Четирима загинаха, осем са ранени, други петима са в неизвестност, включително и дете. От осмината ранени четирима са в тежко и изключително тежко състояние, сред тях има една бременна жена", информира той за радиостанция "Комсомолска правда".

 

По думи на Рогов украинската ПВО "традиционно действа върху гъсто населено жилищно строителство".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3633 |22.02.2023 Докато Байдън е в Киев: Русия тествала неуспешно ядрената ракета ”Сармат”? . 3| 8295 |13.02.2023 Американски изтребители поразиха НЛО над езерото Хюрън . 7| 3167 |12.02.2023 Три руски ракети са поразили Харков . 12| 3901 |05.02.2023 Руски ракети поразиха центъра на Харков, евакуация в Славянск

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads