Реклама / Ads
0| 2655 |21.03.2024 НОВИНИ

Ръководителят на Военния комитет на НАТО призова за бърза доставка на значима военна помощ за Украйна

.
Ръководителят на Военния комитет на НАТО Роб Бауер Източник: БГНЕС
Ръководителят на Военния комитет на НАТО Роб Бауер призова днес, по време на посещението си в Киев, съюзниците на Украйна да не бъдат песимистично настроени към способностите ѝ да отблъсне руските сили и призова за бърза доставка на значима военна помощ, съобщи Ройтерс.
 

Адмирал Бауер оглавява делегация на НАТО при първото подобно официално посещение в Украйна от началото на руската пълномащабна инвазия в съседната държава през февруари 2022 г.

 

Украинските войски изпитват дефицит на боеприпаси, най-вече на артилерийски снаряди, и на човешка сила, като отстъпват на източния фронт пред руските сили, посочва Ройтерс.





"Украйна се нуждае от още по-голяма подкрепа. И се нуждае сега. Времето в Украйна не се измерва в дни, седмици или месеци. То се измерва в човешки животи. В страните от НАТО една седмица си е една седмица. В Украйна една седмица е една майка, един баща, едно дете, един приятел, един любим, загубени безвъзвратно", коментира Бауер на конференция по сигурността в Киев.

 

Той похвали стабилността на Украйна и способността й да се приспособи бързо към променящите се в много аспекти тенденции в оръжейната модернизация.





Бауер се срещна и с главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна генерал Олександър Сирски, като двамата дискутираха настоящата ситуация на бойното поле. Сирски написа в социалната мрежа Facebook, че с Бауер са говорили и за доставките на боеприпаси и на системи за противовъздушна отбрана.

 

С украинския външен министър Дмитро Кулеба нидерландският адмирал е разговарял за изгледите за военно обучение на украински военнослужещи и сътрудничество в областта на отбранителната промишленост, съобщи МВнР на Украйна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3866 |21.03.2024 Експерти за вдигането на сметките за ток? . 10| 2828 |21.03.2024 Британското разузнаване: Настъплението на руските сили край Авдеевка се бави вероятно поради значителни загуби . 6| 8183 |21.03.2024 АКФ: Какво всъщност е имало в доказателствата, иззети от имотите на Еврото в България и Гърция? . 0| 2655 |21.03.2024 Израелски министър: Ще превземем град Рафах, дори това да доведе до разрив в отношенията със САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads