Реклама / Ads
0| 3062 |29.05.2022 НОВИНИ

Реал Мадрид триумфира за 14-ти път в Шампионската лига

.
Източник: БГНЕС
Реал (Мадрид) спечели за 14-ти път в историята си Шампионската лига, след като победи на финала в Париж Ливърпул с 1:0. В герои за испанците се превърнаха Винисиус Жунир, който вкара единствения гол в 59-та минута и Тибо Куртоа, който направи феноменални спасявания на вратата.
 

Началото на двубоя беше забавено с повече от 35 минути заради безредици около „Стад дьо Франс“. Феновете на Ливърпул не успяха да заемат местата си на стадиона.

 

Според УЕФА входовете са били затворени заради съображения за сигурност, но множество клипове показваха, как англичани прескачат оградите и влизат без билети на стадиона. Органите на реда пък бяха принудени да използват лютив спрей.

 

В крайна сметка Карло Анчелоти отново хвърли в екстаз феновете на Реал Мадрид, след като изведе тима до триумф в Шампионската лига. Това е втори трофей от най-силния европейски клубен турнир за Карлето с „кралския клуб“, след като го изведе до 10-ата титла през 2014 г. С триумфа на своя тим, Анчелоти се изкачи еднолично на върха сред треньорите с най-много трофеи от Шампионската лига. До този момент той имаше на сметката си три трофея, но след успеха над мърсисайдци той вече е ставал европейски клубен шампион като треньор цели четири пъти. Само преди няколко седмици той стана и първият треньор в историята на футбола, печелил петте най-силни първенства в света.


.
Източник: БГНЕС

 

„Не мога да повярвам, не мога да повярвам. Играхме много добре, беше труден мач. В края заслужавахме да спечелим тази надпревара. Не мога да кажа нищо повече“, каза развълнуваният италианец след края на срещата. Карлето не пропусна да открои качествата на футболистите си: „Аз съм човек на рекордите. Имах късмета да дойда тук миналата година и да направя невероятен сезон. намерих клуб със страхотни качества, футболистите имат страхотна психика и това е важно за нашата работа. Минахме през много трудни мачове. Привържениците много ни помогнаха в последните мачове и се радвам, че те са щастливи“.

 

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри, че отборът ще отпразнува завършването на сезона въпреки загубения финал в Шампионската лига. 


„Нещата не случиха, както го искахме, но продължаваме по своя път. Отново ще се опитаме да се преборим за купата. Имахме фантастичен сезон и се надявам момчетата да го оценяват”, коментира германският специалист, който вярва, че догодина отново Ливърпул ще играе финал в Шампионска лига.


.
Източник: БГНЕС

 

„Къде и финалът през следващия сезон? В Истанбул? Направо резервирайте хотели, защото имам усещане, че отново ще играем финал“, каза още Клоп.

 

Ливърпул – Реал (Мадрид) 0:1

 

0:1 Винисиус Жуниор 59‘

 

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън (77 – Кейта), Тиаго (77 – Фирмино), Салах, Диас (65 – Жота), Мане

 

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Каземиро, Кроос, Модрич (90 – Себайос), Валверде (86 – Камавинга), Винисиус (90 – Родриго), Бензема

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4815 |28.05.2022 Да загреем за великия мач с химните на Реал и Ливърпул . 0| 3329 |25.05.2022 Зеленски: Ще говоря с Путин, след като излезе от „балона си на алтернативната реалност“ . 0| 3274 |24.05.2022 Асен Василев призова колегите си от ЕС за реални действия срещу инфлацията . 0| 3104 |07.05.2022 18 са пострадалите при експлозията в Мадрид

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads