Реклама / Ads
6| 2871 |16.04.2021 НОВИНИ

Ресторантьори: Бизнесът не бива да страда от напрежението в политиката

.
Бизнесът не бива да страда от напрежението в политиката. Това коментираха от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на българските заведения в обръщение към новите парламентарно представени партии.
 

Изборите минаха, народът направи своя избор и вчера новите депутати положиха клетва.
В този тежък за целия свят период хората и бизнесът имат нужда от стабилност и подкрепа. Затова призоваваме всички, от които ще зависи съдбата на България да загърбят различията си, когато става въпрос за българския бизнес и здравето на хората.
Всеизвестен факт е, че нашият бранш понесе в най-голяма степен тежестта на кризата от COVID-19. Въпреки това с цената на много усилия и сериозни загуби, успяхме да запазим работните места на повечето си служители. Защото това са хиляди човешки съдби, към които ние не сме безразлични. За съжаление и немалко от колегите ни не издържаха и фалираха.


Ние сме представители на малкия и среден бизнес, който формира над 80% от икономиката. Огромна част от работещите българи зависят от нашето оцеляване. Помогнете им да не останат без трудови доходи и да не легнат на гърба на социалната система.


Като най-засегнат от кризата сектор, който все още е частично или напълно затворен, настойчиво молим мерките в подкрепа на бизнеса и служителите ни да бъдат разширени и да продължат поне до края на годината. А е важно някои от предприетите антикризисни мерки да станат постоянни. Защото в противен случай ще се стигне до още множество фалити и хиляди ще загубят работата си.
Уважаеми представители на парламентарно представените партии, без подкрепа на държавата ние не можем да оцелеем. А от вчера представители на българския народ в тази държава, това сте вие.


Разбираме, че политическите отношения са изключително напрегнати и противоречията са много. Това обаче не бива да бъде така, когато трябва да се мисли за съдбата на българската икономика, важна част от която е и нашият бранш и стотиците хиляди, заети в него. Подкрепете ни!
Желаем успех на всички, които ще взимат важните решения и вярваме, че вашите различия няма да са за сметка на бизнеса…

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3048 |12.04.2021 Руският посланик за шпионския скандал: България не бива да изпълнява нечии поръчки . 23| 5621 |10.04.2021 Емир Кустурица: Западна Европа се самоубива с изкривен марксизъм . 8| 5477 |09.04.2021 EURACTIV: Кипърец обяви, че бизнесът му в България е откраднат, надява се на Кьовеши . 61| 5665 |19.03.2021 Руското посолство в София: Да спрат спекулациите по шпионския скандал, вбива се клин в руско-българския диалог

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads