Реклама / Ads
4| 6312 |19.03.2008 НОВИНИ

"Рев" и "гризане на дърво" пожелал И. Иванов

.
"Да гризат дървото"; "Да реват", съветва събеседниците си в прихванати телефонни разговори зам.-директорът на ГДБОП Иван Иванов, щедро обдаряван с уникална пушка и лаптоп.
 

Главният секретар на МВР главен комисар Валентин Петров ще бъде освободен заради скандала с Иван Иванов, негово пряко назначение. Министърът на вътрешните работи Румен Петков вече е взел решение, пише вестник "Монитор", позовавайки се на източници от МВР. Скандалът обаче е с непредвидими последици и за самия министър на вътрешните работи, добавя вестникът.

v_petrov.jpg"Монитор" предлага и фрагменти от съдържанието на разговорите, водени от края на октомври до края на ноември 2007 г. Те разкриват "специфични" отношения между заместник-директора и различните му събеседници, както и неговата обстоятелственост по отношение на подаръците, които иска да му бъдат направени. "Тези разговори са отвратителни - заяви пред "Монитор" участник в операцията по задържането. - Те показват не само готовността му, с която е предавал операции на службата, но и пълното усещане за безнаказаност на този човек." И наистина, Иван Иванов не е имал никакво съмнение да е подслушван.

Например по повод рождения си ден в един разговор той си поръчва пушка, чиято цена е между 10 000 и 12 000 лв. с екстрите. На другия ден неговите събеседници му се обаждат и му казват, че са открили такава пушка, лимитирана серия. "Зарадвахте ме много" - отговаря той приятно "изненадан." За рождения си ден също така поръчва и лаптоп за дъщеря си - като посочва точната сума, вида му - АppleMackintosh - и магазина, откъдето да бъде купен. При обиска в дома на Иван Иванов пушката е била намерена, но лаптопът - не. Сейфът в дома на заместник-директора на ГДБОП е бил празен, което подсказва, че е бил предупреден за задържането си. От кого - прокуратурата предстои да уточни. В друг разговор става ясно, че "тия са ги треснали в Шумен". "Какво да ги правя, да гризат дървото" - отговаря Иван Иванов. "Ама те реват" - казва събеседникът му. "Ами да реват. Аз съм ги предупредил преди 2 седмици за тази операция", заявява гордият борец с организираната престъпност и така продава операция на своите колеги, подготвяна месеци наред.

Записите са незаконни. Кой е направил записите на тези разговори засега остава загадка. В разговорите неизменно присъства Иван Иванов, което говори, че той е бил обект на интереса, а не се е прикачил към други лица, някои от които с разпознаваеми прякори. Разследващите нямат информация за официално искане за слушане на въпросния телефон от МВР. Няма заведена разработка на името на заместник-директора в някоя от службите в МВР. Това фактически прави записите негодни за използване в съда. Една от причините да бъдат водени те е пряка устна заповед от някой от висшите шефове на МВР, но това прави нещата много съмнителни, отбелязва Монитор.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4728 |19.03.2008 Признаването на Косово - въпрос на часове . 4| 5052 |19.03.2008 Румен Петков аут - искат десни . 0| 6067 |18.03.2008 Киното загуби Антъни Мингела . 4| 5033 |18.03.2008 Шефът на Съдебна медицина в София арестуван

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads