Реклама / Ads
42| 9701 |21.02.2015 НОВИНИ

Росен Янков: Филмът "Дякон Левски" е поръчан от ДПС

.
Журналистът Росен Янков, историкът Пламен Митев , политикът Красимир Каракачанов и скулпторът Александър Хайтов не казаха нито една добра дума за филма "Дякон Левски" на режисьора Максим Генчев, с което подкрепиха изказаното мнение от пра, пра внучката на Апостола Христина Богданова. Филмът е поръчан от ДПС. "Дякон Левски" е плод на целувката на Станишев и Местан на "Орлов мост", каза в студиото "На светло" на Нова телевизия Янков.
 
Има подобие на сценарий от турски сериали, плюс това финансирането идва от Близкия Изток, допълни журналистът, потвърждавайки тезата си. Този филм е предназначен за българските турци. През 18 век плюс това не се е псувало на майка като сексуална закана, псувало се е на баба, допълни той.

Този скандален филм е завършек на падението ни през последните 25 години. Режисьорът казва, че не се интерусава от това, какво ще кажат историците. Филмът е изпълнен с измислици и фалшификации. Това пък бе мнението на историка проф. Пламен Митев. Който познава документално Левски, ще види, че във филма не е неговият език, разкри още той. Нека държавниците се сетят, че трябва да се направи филм за Апостола, който да се запомни от поколенията, завърши той.

Филмът е смесица между измишльотина и уестърн, подкрепи го Красимир Каракачанов. Според него не е изяснено кой е предателят във филма, говори се за добрите турци и предателите българи, разсъждава той. Истината за Левски трябва да влезе в учебниците в историята, препоръча още депутатът.

Пошлост, хаотичност видях във филма. Трябва да има уважение към историята. Необходима е и мяра, когато представяме Левски, категорична бе Христина Богданова. Не можеш да правиш филм за една епоха, която не познаваш, допълни тя. Вярвам, че този филм бързо ще бъде забравен, категорична бе Бигданова.

Защо трябва да слагаме измислени неща в този филм, когато фактите са налице. Погребването на Левски в църквата "Св. Петка", например, го няма като теза, бе мнението на Александър Хайтов.

За мен този филм е ужасяващ скандал. Това е криминален акт на нашата история. Бездарието на този филм е част от проекта, което се превръща в мярка. Финансирането на този тип неща трябва да става прозрачно и честно, иначе всичко се мафиотиза, обобщи водещата на предаването Люба Кулезич.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5091 |03.02.2015 Дянков: Добро решение е, че Цветанов и аз сме извън кабинета . 14| 5499 |28.01.2015 Любен Дилов ще съди Бареков, Росен Петров - не . 2| 4438 |15.01.2015 Красимир Янков: Административна реформа в ДКЕВР заради оставащите зимни месеци . 2| 5305 |23.12.2014 Кр. Янков: Работата на ДАНС не трябва да е толкова видима

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads