Реклама / Ads
11| 4936 |07.10.2009 НОВИНИ

Румен Овчаров: Сергей, иди си в мир!

.
Румен Овчаров Източник: Вяра Йовева
Сергей, иди си в мир! - това ще кажа на председателя на конгреса, атакува директно по БНТ лидерът на софийските социалисти Румен Овчаров. С тези думи преди 12 години от власт бе свален Жан Виденов от премиерския пост.
 

След Румен Петков сега и Овчаров категорично обяви джихад на Станишев и поиска да се махне от лидерски пост.
Лидерът на партията не защити успехите, които постигна правителството, не защити хората, които работеха за това, няма визия за промяна и не иска реформа в партията. Това според Овчаров са аргументите, които налагат смяна на ръководството на “ Позитано”. Румен Овчаров разкри още, че в края на юли в БСП създали комисия, която да подготви предстоящия конгрес реформите в партията, но до сега тя не се е събирала, затова на конгреса ще има камуфлажни мерки и прах в очите на членове и симпатизанти, прогнозира софийският лидер. Целта на тази тактика е да се запази статуквото. Затова през последните дни срещу определени личности от столетницата плъзнали компромати, които ги омаскарявали. Предупреждението към тях било – не си отваряйте устата на конгреса.

Повече няма да мълча, и на конгреса ще говоря конкретно и с имена. Сергей се крие зад стената и залага на интригантския подход. Смешна е тезата му, че са го подвеждали в управлението на държавата и партията, че не е знаел. Държи се като Сталин. Той трябва да каже - поема ли политическата отговорност за това, което стана на 5 юли, а да не се крие зад Министерски съвет, зад изпълнително бюро, настоя ефира Овчаров. Според него при управлението на Жан Виденов бил разбит митът, че БСП има потенциала от подготвени кадри да управлява, а при Станишев рухнал митът, че социалистите имат моралното право да ръководят страната.

Кой беше Сергей Станишев преди 8 години? Нали Първанов го извади като зайче от ръкава си и ни го пусна, каза Овчаров. Той отрече предконгресно да е в комбина с другия Румен и отговори риторично цитирайки заглавието на филма “Аз помня какво направи миналото лято”. Така софийският лидер на БСП припомни за задкулисните игри на Румен Петков при отстраняването му от министерския пост през 2007 г.

Лоялността ми се сломи, няма да бъда алиби за некадърници, бяха финалните думи на Овчаров в телевизионното му интервю.Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5370 |06.10.2009 Румен Петков: На БСП й трябва нов лидер - биткаджия . 13| 5477 |24.09.2009 Румен Петков: Куйович лъже, че ми е плащал . 11| 4682 |18.09.2009 Р. Овчаров: На Станишев не му остава много време . 7| 5585 |02.09.2009 Румен Петков: Разсекретете „Лиана”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads