Реклама / Ads
4| 5422 |27.05.2020 НОВИНИ

Румен Радев: Към данъчната политика не трябва да се подхожда ”на парче”

.
Румен Радев
Към данъчната политика не трябва да се подхожда “на парче” без ясни идеи и разчети. Държавата не се справя в борбата с картелите на горивата и с осигуряването на ефективна пазарна среда за свободна конкуренция.
 

Това заяви президентът Румен Радев по време на посещение в община Садово.

 

Това е поредната ясно отправена критика към кабинета, с което словесните престрелки между “Дондуков 1” и “Дондуков 2” продължават. Според управляващите критиките на Радев са с цел дестабилизация на управлението.

 

Радев изрази позицията си и относно създаването на Държавна петролна компания, като определи това създаване като "авантюра". Президентът коментира и намаляването на ДДС, като заяви, че данъчната политика в страната не е справедлива. Тя задълбочава бедността и ни отдалечава от европейския модел.

 

“Аз не мисля, че към такава сложна и отговорна система, каквато е данъчната, трябва да се подхожда на парче и без ясни идеи и разчети. Мисля, че всички са убедени, че нашата данъчна политика не е справедлива”, отсече Радев.

 

"Затова трябва да имаме един цялостен подход, който да бъде по-справедлив, да бъде по-ефективен и крайно време е дебатът за прогресивното данъчно облагане да стартира и да се набележат ясни мерки в тази посока, но като цялостен подход, а не на парче", смята Радев.

 

Държавата не се справя в борбата с картелите на горивата и с осигуряването на ефективна пазарна среда за свободна конкуренция. И е странно как държавата ще играе тук двойна роля - от една страна ще бъде конкурентен участник на пазара, а от друга страна ще бъде регулатор.

 

"Тези, които искат да реализират тази идея, трябва да покажат много ясно откъде и как ще се вземат тези рестрикции и къде другаде ще натоварят джоба на българина, но ако ние ще строим държавни бензиностанции по начин, по който в момента се строят магистрали и се ремонтират язовири, по-добре е да не го правим", допълни президентът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 8025 |25.05.2020 Румен Овчаров: Тоталната атака срещу Нинова има за цел дестабилизация на партията . 4| 5157 |24.05.2020 Румен Радев: Думите са домът, в който живеем. Нека не допускаме в него да се засели плесента на невежеството . 0| 5919 |23.05.2020 Румен Овчаров за държавните бензиностанции: От тази трънка заек няма да изскочи . 2| 5922 |21.05.2020 Емил Радев: ЕК не е взела формалното решение да спре мониторинга, но той отпадна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads