Реклама / Ads
4| 4230 |13.11.2018 НОВИНИ

Румен Радев: Прокуратурата действа по поръчка срещу Атанас Семов

.
Румен Радев Източник: БГНЕС
Президентът заяви, че не е изненадан, че се правят опити да бъде съживена една отдавна приключила проверка срещу Атанас Семов, след като Радев го е предложил за член на Конституционния съд. „Това ми дава основание да вярвам, че целта е политическа“.
 

Припомняме, че Прокуратурата се самосезира по публикация за Атанас Семов, преразказваща факти от прокурорски преписки от 2013 г., само няколко дни след като беше обявена номинацията му от Радев.

 

„Не съм изненадан, че се правят опити да бъде съживена една отдавна приключила проверка. Това ми дава основание да вярвам, че целта  е политическа.  Проверката е приключила през 2016 година. Защо се възбужда няколко дни след като е обявена моята кандидатура?“, коментира президентът Радев на въпрос за проверката срещу доц. Атанас Семов, предложен от него за член на Конституционния съд.  След церемонията по встъпване в длъжност на новите конституционни съдии, на въпрос от журналисти дали смята, че проверката на прокуратурата е изцяло политически обосновано Радев отговори, че за сега няма друго обяснение.

 

По повод предложението на депутати от ГЕРБ за среща по повод промените за застраховката "Гражданска отговорност" Радев каза, че президентът като институция стои на края на законотворческия процес.
Държавният глава припомни, че тази сутрин е наложил вето на Закона за корпоративното подоходно облагане и е направил това сега, за да може без проблем да бъдат приети текстовете по бюджет 2019.

 

По отношение на очаквания доклад от Брюксел, Радев съобщи, че предварително докладът не е постъпвал в президентството.  „Като гражданин  знам за нашата правосъдна система повече отколкото един доклад от Брюксел“, каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4073 |12.11.2018 Прокуратурата запечата пречиствателната станция на сем. Арабаджиеви на Елените . 13| 5801 |12.11.2018 Румен Радев: Властта наказва гражданите за бедността . 7| 5019 |10.11.2018 Цветан Цветанов: Борисов вече е цененият фактор за стабилността в Европа, а това дразни президента Румен Радев . 0| 3763 |10.11.2018 Румен Радев ще участва в Парижкия форум за мир

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads