Реклама / Ads
0| 3332 |09.05.2022 НОВИНИ

Русия може да прибегне до тактическо ядрено оръжие, смята експерт

.
Източник: Sputnik
Политологът и експерт по международна сигурност и управление на конфликти Искрен Иванов изрази притеснение, че в един момент стратегическите ресурси и на Запада, и на Русия ще започнат да привършват и е възможно да се прибегне до използване на тактическото ядрено оръжие.
 

„Когато стратегическите ресурси се изчерпят, единствената алтернатива за това Русия окончателно да спечели тази война, каквато цел си е поставил Путин и преследва, остава тактическото ядрено оръжие. Ние не трябва да гледаме на това като някаква далечна перспектива, защото вече има сведения, че Русия изчерпва стратегическите си ресурси“, каза той пред БНР.

 

Иванов коментира е посещението на министър-председателя Кирил Петков в САЩ, като го определи като „доста важно, поради простата причина, че мястото, където то се състои, е Вашингтон“.

 

„Аз лично смятам, че един такъв формат е доста закъснял, тъй като виждаме, че тези форма, които се провеждат в Европа, в рамките на НАТО, са просто стратегически и не дават някакви конкретни насоки по какъв начин трябва да се процедира от тук нататък във входа на войната в Украйна. Не очаквам някакви сериозни промени в политиката на Запада или някакви конкретни решения, по-скоро срещи на четири очи, неща, които лидерите да си кажат и които ще си останат между тях. Конкретно по отношение на войната в Украйна не смятам, че ще се вземат някакви сериозни решения, освен отново да се дадат насоки за санкции и други такива аспекти на външната политика, които могат да повлияят на Русия във входа на конфликта. Говоря конкретно за Мюнхенската конференция по сигурността. В момента и Съединените щати, и техните съюзници се опитват всячески да залагат на една политика, която е политика на мултилатерализъм, тоест правят такъв тип междуправителствени формати в рамките, на които да се вземат конкретни решения как ще се процедира спрямо Русия“, обясни политологът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3913 |09.05.2022 Проф. Дронзина: Речта на Путин подсказва, че скоро може да обяви пълномащабна война в Украйна . 0| 3810 |09.05.2022 Русия използва старо оръжие във войната, на парада показа нови образци . 0| 5875 |09.05.2022 Путин от Червения площад: НАТО е заплаха за Русия. Дадохме изпреварващ отпор на агресията . 0| 3113 |09.05.2022 Велизар Шаламанов: България сега само може да се учи от Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads