Реклама / Ads
0| 2533 |31.07.2023 НОВИНИ

РЗИ: В Кранево да се използва бутилирана или преварена вода, чешмяната е замърсена

.
РЗИ: В Кранево да се използва бутилирана или преварена вода Източник: БГНЕС
Питейната вода в село Кранево не отговаря на изискванията за качество, съобщават от Регионалната здравна инспекция - Добрич чрез сайта на Община Балчик на 28 юли.
 

Д-р Светла Ангелова, директор на инспекцията, препоръчва да се използва бутилирана вода от търговската мрежа, а при невъзможност за закупуване на такава или ползване на вода от резервни съдове, същата преди консумация да се преварява.


За отстраняване на съществуващите несъответствия са издадени две предписания до водоснабдителното дружество за предприемане на мерки в кратък срок.

Проблемът от техническо естество с хлорирането е отстранен, каза началникът на ВиК – Балчик Димитър Николов, който увери, че водата не е замърсена. Продължават да се вземат проби, каза той.

 

Директорът на Регионалната здравна инспекция – Добрич д-р Светла Ангелова заяви, че днес ще бъдат взети отново проби на водата в Кранево, лабораторните резултати от които ще бъдат готови след три дни. Така че остава в сила препоръката да се използва бутилирана вода или да се преварява.

 

В Гурково четири дни няма вода, след като проливният дъжд е повредил електрозахранването в трафопост, сигнализира кметът на селото Тодор Георгиев. "Работи се по отстраняване на проблема, пуснато е допълнително захранване, но потреблението е голямои не достига" - отвърна Николов. По думите на началника на ВиК – Балчик в късните часове би трябвало системата да се напълни с вода.

 

Сериозното потребление е причина за слабото налягане на питейната течност и в град Балчик. Екип на ВиК е предприел акция за установяване на по-сериозни аварии, които да допринасят за това ниско налягане, каза още Димитър Николов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2879 |29.07.2023 ”Файненшъл таймс”: Украйна използва севернокорейски ракети . 9| 8780 |27.07.2023 САЩ ще използват “мека” тактика след като руският петрол надвиши ценовия таван на Г-7 . 20| 2934 |21.07.2023 САЩ потвърдиха, че Украйна използва касетъчни боеприпаси срещу руските сили . 1| 2734 |20.07.2023 ”Google” проучва използването на изкуствен интелект за писане на новинарски статии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads