Реклама / Ads
5| 4528 |05.02.2020 НОВИНИ

Съдия Ушев отхвърли исканията на Иванчева и Петрова, очаква се присъда на 20 март

.
Десислава Иванчева и Биляна Петрова Източник: БГНЕС
Шефът на специализирания апелативен съд Георги Ушев отхвърли всички искания на бившия кмет на район “Младост” Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова на днешното съдебно заседание. След като на Петрова й прилоша, Ушев прекрати днешното заседание и го насрочи за 20 март. Очаква се тогава да бъдат прочетени и присъдите
 

При старта на делото днес, Биляна Петрова настоя да се изискат сигналите на Александър Ваклин до КПКОНПИ, за да се види какво пише в тях. Освен това тя настоя за достъп до конкретни СРС-та. Адвокат Ирена Савова обясни, че правните искания на подзащитната й са основателни, а делото не е изяснено от фактическа страна. Адвокат Емануил Йорданов настоя да се направи сравнение между сигналите на Ваклин до КПКОНПИ и неговите показания. Ушев бе категоричен, че подобни сравнения нямат отношение по делото. Адвокат Савова контрира, че председателят на съдебния състав се произнася неаргументирано. 


Биляна Петрова обясни, че  СРС-та са публикувани в определени сайтове с широка негативна кампания. “Става дума за разговор за  12 броя банкноти по 20 лева - 240 лева за самолетни билети, които купих на Иванчева. След като й платих билетите , предоставям на съда фактури, се уговорихме да ми върне парите на 2 април 2018. Това е за тази реплика "12 по 20" - предоставям документите”, допълни тя. 


Ушев не пожела да приеме нито едно искане на подсъдимите и техните адвокати. Очакваше се, че днес ще се пристъпи към пледоарии и присъди. Болшинството от хората в залата допуснаха, че ако Ушев потвърди осъдителните присъди, Иванчева и Петрова ще бъдат пратени веднага в затвора в Сливен. Изненадващо обаче делото бе отложено за 20 март от 10 часа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 9243 |05.02.2020 Илиян Василев: Съдията, пуснал Малинов, със сигурност е недолюбван от Цацаров и Гешев . 34| 7302 |05.02.2020 Забраната на САЩ е за съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов и семейството му . 4| 6089 |31.01.2020 Бивш конституционен съдия: От СРС-та на президента не става дума за държавна измяна . 5| 4068 |29.01.2020 Йерусалим не е за продан! Палестина отхвърли “мирния” план на Тръмп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads