Реклама / Ads
1| 6144 |08.02.2017 НОВИНИ

Само във Фрог: Без наказания в Софийски районен съд за „прашките”

.
Няма да има наказани служителки от архива на Софийския районен съд-СРС, позирали на снимка по „прашки” в работно време, докато гражданите чакат на опашка, научи Фрог.
 
А дамите постоянно се оплакват от свръхнатовареност. Снимките пуснати в социалните мрежи бяха публикувани във Фрог нюз.След публикацията служители на СРС са организирали подписка с искане за оставката на шефката на архива Гергана Манолова, също позирала на снимки с „прашки”. Дамата дори подала такава пред доскорошният шеф на СРС Методи Лалов, но той отказал да я приеме. Служителите в архива са категорични, че дамата, приближена на Лалов,  „работела“ само с докладни и доноси до него  срещу подчинените си, с цел неудобните на нея хора да бъдат елиминирани. Твърди се, че няма висше образование и е на работа в СРС от година, но това не й пречи да направи бъза възходяща кариера до шеф на службата, благодарение на Лалов.

 

Въпреки скандала всичко е „сметено под килима” преди идването на новия временен шеф на съда Стефан Милев, избран от Висшия съдебен съвет.

На Милев се пада нелеката задача за разчисти батаците на предшественика си, твърдят служителите. За последните 5 години са напуснали уж по свое желание 640 човека от СРС. Само през 2016 г напусналите са 200 души.  Почти всички са били на  събеседвания с Методи Лалов и компания преди да бъдат назначени. Но след това за новите служители започва тормоз. „За нищо не ставаш, не разбираш каква е работата, тъпа си и какви ли не”, чуват от „старите” новоназначените служители.

След което срещу тях се пуска докладна-донос и ги съветват „приятелски”: Напусни, защото ще те уволнят дисциплинарно! Много от служителите се спасяват с дълги болнични, а други просто напускат, разказват запознати. Никой от новопостъпилите не е обучаван, което става повод за много грешки в документи, а и често и забавяния на преписки и дела.

 

Вместо да се решат проблемите доскорошното ръководство на СРС в лицето на Методи Лалов обявява цифрите за напусналите служители като аргумент за „свръхнатовареност” на служителите и искане за по-високи възнаграждения заради това. На 19 януари т.г. Висшият съдебен съвет-ВСС реши да даде Методи Лалов на прокурор по извършен одит на Сметната палата. Според доклада на одиторите Лалов е нарушил Закона за обществените поръчки  за "доставка на многофункционални устройства за копиране, сканиране и принтиране и предоставяне на услуги по управление на печата в сградата на СРС на бул. "Цар Борис III". Одитът на съда обаче така и не дава отговор на въпроса при толкова напуснали служители за пет години къде отиват парите за незаетите след тях с месеци места?


Стефан Ташев

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3918 |07.02.2017 Само 3000 души подкрепиха румънския премиер . 0| 3800 |07.02.2017 Лекари искат бързи наказания за нападения над медици . 1| 3727 |06.02.2017 Експерт: 800 души се самоубиват у нас годишно . 6| 4439 |05.02.2017 Р. Петров: Коалиция между ГЕРБ и БСП е възможна само при силна външна опасност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads