Реклама / Ads
2| 5738 |09.09.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Дебнат полицаите да не протестират по изборите

.
Полицейските протести плашат властта. Източник: Булфото
Ръководството на МВР ще притиска административно и ще дебне редовите полицаи да не организират протести по време на предизборната кампания, за да се не клати властта. Това твърдят източници на Фрог. Вече има устно разпореждане административните дирекции като „Човешки ресурси” и „Координация и административен контрол” да започват проверки на недеволни полицаи, като се започне с най-ниските нива в системата.
 

 Целта е да се покаже на недоволните, че могат да се отзоват на улицата, ако организират протести. За такъв вече се обяви Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР).

Най-голямата организация във вътрешното министерство  алармира за действия от страна на част от ръководството на МВР, които според синдиката не само дискриминират служителите, но и създават риск за живота им в името на бюджетни икономии. От СФСМВР установили, че "Гранична полиция" са лишили от заплащане на положен извънреден труд десетки полицаи. Става дума за периода май-април 2015 г., а сумата, надхвърляща 120 000 лв., е удържана без съгласие на служителите през пролетта на 2016 г.

До момента няма реално решение по този казус, пишат от синдиката и припомнят решение на ВАС, с което се обявяват като незаконосъобразни текстовете от наребда за
за реда за организацията и разпределянето на работното време.

Проблем има в пожарната, където се сформират екипи с недостатъчен брой служители, в отделни случаи с един служител на смяна или смени от осем часа, започващи в полунощ. Тези графици се съставят в най-усилените месеци за работа на пожарникари и спасители, при ежедневно възникващи множество пожари, някои от които с обхват над 40 000 дка, и се изготвят в името на икономия от няколко часа извънреден труд, пишат от синдиката.

Затова от СФСМВР настояват професионалното и политическото ръководство да спре да нарушава социалните и икономически права на работещите в МВР.

Това са причините, поради които СФСМВР обмисля и ще предприеме конкретни действия, в т.ч. и протест.  Днес в парламента вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви, че не е чувала за готвен протест от страна  на полицаите. И не е била уведомявана от синдикатите за готвен такъв.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 12411 |09.09.2016 Методи Андреев за Фрог: КОЙ се облажи и от Дипломатическия клуб . 0| 4295 |08.09.2016 Само във Фрог: Районните поемат взривовете, обричат разкриването им на провал . 0| 5655 |08.09.2016 Д-р К. Каменов за Фрог: Ваксините срещу грип се слагат от 10 септември . 12| 11650 |08.09.2016 Само във Фрог: Не посрещаш премиера във Видин - 27 лева глоба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads