Реклама / Ads
2| 9230 |11.04.2017 НОВИНИ

Само във Фрог: Шофьорът на Цветелин Цветанов искал пари от негово име

.
Цветелин Цветанов
Шофьорът на бившия шеф на ДАИ Цветелин Цветанов е искал пари от негово име. Георги Сираков настоявал за суми от порядъка на 1000-2000 лв. за различни услуги. Това става ясно от обвинителният акт на прокуратурата. Процесът срещу Цветанов и още 7 души, обвинени в корупция, стартира в спецсъда на 21 април.
 

В обвинителният акт, с който Фрог разполага, се твърди, че Георги Сираков бил личен шофьор и доверено лице на шефа на ДАИ. „Като такъв, той му имал пълно доверие, допускал го близо до себе си до там, че Сираков да е в течение на всички негови дела”, отбелязва държавното обвинение.

През декември 2015 г. нужда от помощ имал шефът и управител на транспортната фирма „ Екотранс груп 2” ЕООД Йордан Костадинов. Той бил с отнет лиценз. Мъжът споделил за проблема със свой познат Кирил Бахнев. Решен да помогне на приятеля си, последният казал, че познава шофьора на Цветелин Цветанов- Георги Сираков, като се ангажирал да оправи нещата. Прокуратурата отбелязва ,че Бахнев разговарял със Сираков. Според показанията му той запознал Цветанов с проблема, който казал, че услугата ще струва 600 лв. Любопитното е, че Сираков вдигнал мизата на 17000 лв. Сумата била изпратена по куриерска фирма. Малко след това дружеството получило лиценз.

По същият сценарий се развили нещата и за друг, „изпаднал в беда”. Става дума за Ивелин Петров от Русе, който бил отговорник по механизацията към строителна фирма „ Ес Джи Строй”. През неустановен мъж на име Иван от Русе, Ивелин направил връзка с шофьора Георги Сираков, тъй като имал нужда от китап за ръководител транспортна дейност. Според Сираков, Цветелин Цветанов поискал 1000 лв. Шофьорът пък казал на Петров, че трябва да „кихне” 1500 лв. След като мъжът се издължил, получил безпроблемно въпросния документ в Габрово.

Пак през 2015 г. на Георги Сираков му звъннала дама на име Афродита Стерио. Тя била насочена към шофьора на Цветанов от Красимир Георгиев, който имал автошкола. Именно при него по-рано Афродита изкарала шофьорски курсове. Жената споделила, че има приятел македонец, Деян Димковски, който имал нужда от документ за превоз на товари, но не знае добре български. Според обвинителния акт Цветанов поискал 1000 лева, а Сираков казал на дамата, че услугата ще и коства 1500 лв. В крайна сметка Димковски взел заветния документ през януари 2016 г. в Габрово.

 

Срещу Георги Сираков не е повдигнато обвинение. Той е привлечен като свидетел по делото.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7168 |11.04.2017 Юристи пред Фрог: Шефът на КОНПИ крие, че прави стъкмистика . 1| 4583 |10.04.2017 Р. Гълъбинов за Фрог: Европейските и бюджетните пари у нас се отчитат като инвестиции . 2| 12626 |10.04.2017 Само във Фрог: Полицаите станаха писарушки . 1| 3854 |07.04.2017 Намериха джиесеми, ножове и самоделна фурна в Софийския затвор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads