Реклама / Ads
2| 6348 |31.10.2021 НОВИНИ

Сънувате еротика или смърт? Учените разгадаха посланията

.
Сънищата могат да бъдат не само отражение на съзнателния живот, но и да говорят за близкото бъдеще на човек и да покажат истинските му желания. Това сочат последните проучвания на екип под ръководството на д-р Съливан Готи. Според психоаналитиците това се отнася преди всичко за сънищата за смърт, загуба на зъби и коса и еротичните. Д-р Готи смята, че сънищата за смърт, собствена или близки, са съвсем нормално нещо.
 

Те имат напълно научна интерпретация. На първо място, няма нужда това да се свързва с истинска физическа смърт, защото сънят е символичен. Смъртта като символ означава преход към друго състояние, промяна в предишната идентичност, промяна в характера и съдбата. Хората често виждат такива сънища на различни етапи от израстването и в така наречените възрастови кризи.

 

Руският учен Сергей Антонов на свой ред смята, че сънищата за загуба на зъби и коса говорят за уязвимостта, която човек изпитва в реалния живот. В крайна сметка зъбите са не само инструмент за дъвчене на храна, но и „защитно средство“. Такива сънища могат да възникнат със загуба на значими предмети и хора, както и предчувствие за смъртта на близки.

 

Според Готи и Антонов еротичните сънища говорят за истинските желания на човек. Сънищата са символични и не е нужно да ги възприемате като нещо, което може директно да се случи, но една от функциите им е да компенсират това, което не сме получили достатъчно в живота. Нямаме достатъчно, например, секс - и имаме еротични сънища, - смятат експертите. Научният подход се различава от „ежедневното“ тълкуване на сънищата. По-специално, според книгите за сънища, смъртта насън означава дълголетие на човек, а сексът означава предателство към партньора ви в реалния живот. Науката оборва подобни тълкования.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 12817 |31.10.2021 Кирил Петков след решението на КС: Ще си платя пет пъти глобата, но не изпитвам вина . 2| 3274 |31.10.2021 Бон Джоуви светна на теста за ковид и не пя в Маями Бийч . 0| 3267 |31.10.2021 Алек Болдуин проговори: Такъв инцидент на снимачната площадка става веднъж на трилион пъти . 39| 7997 |31.10.2021 Министър Кацаров: Обмисляме локдаун. Това е най-тежката COVID вълна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads