Реклама / Ads
4| 3221 |23.12.2022 НОВИНИ

Със 125 гласа в парламента падна ветото върху хартията в Изборния кодекс

.
В парламента
Промените в Изборния кодекс минаха - със 125 гласа ”За”, 101 гласа ”против” и отново без въздържали се. Така парламентът отхвърли наложеното частично вето от държавния глава, като споровете по изборния закон бяха повече от три часа.
 

Бившият премиер и настоящ съпредседател на ПП Кирил Петков запита защо машинният протокол да не бъде включен към документацията, която може да се отпечата в края на изборния ден и да се сравни с протокола на ръка. Защо не се сложи поне като контрола, недоумява Петков.


Асен Василев добави, че ГЕРБ искат заедно с Меси от Банкя да подправят местните избори и затова се правил целият цирк с промените в Изборния кодекс.


Андрей Гюров заяви, че достойните заплати за лекарите, медицинските сестри, приемането на България в Шенген, в Еврозоната и приемане на антикорупционното законодателство са по-важни теми от промените в Изборния кодекс. Всичко води до подготовка за нови избори и то избори, които ще върнат едни практики, които хората позабравили и които машините предотвратявали. Надежда има, защото от нашите битки има резултат - има видеонаблюдение, запази се възможността да се гласува в малките секции в чужбина, доволен е Гюров. Войната и атаката срещу машините е атака срещу мнозинството от хората, а крайният ефект е загуба на доверие в изборния процес.


"Това, че не успяхме в битката не значи, че ще се откажем. Затова ще направим всичко възможно да поправим щетите, нанесени от промените в Изборния кодекс. Нашата цел е да градим и не да разрушаваме", закани се Андрей Гюров. Той настоя народните представители да подкрепят ветото на президента върху промените в Изборния кодекс. Длъжни сме да върнем споделеното чувство, че играта е честна и че всички сме част от този процес, каза още той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3390 |23.12.2022 Радев показа, на чия страна е: Войнолюбците в парламента гласуваха военната помощ за Украйна . 2| 2853 |23.12.2022 Пак препирни в парламента заради Изборния кодекс . 4| 2936 |22.12.2022 Караници в парламента за бюджет, заплати и пенсии . 3| 3079 |22.12.2022 Келепир за народа от парламента! Компенсации от един лев за цените на горивата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads