Реклама / Ads
56| 6845 |19.02.2022 НОВИНИ

Сателитни снимки: Русия обгражда Украйна от Беларус, Донецк и Крим

.
Сателитна снимка на хеликоптери Ми-26 на летище южно от Минск, 12 февруари. Нови снимки на „Максар текнолъджис“ показват пристигане на още руски хелик Източник: БГНЕС
Американска компания за космически технологии съобщи за спътникови снимки, които показват военна активност на много места в Беларус, Крим и Западна Русия близо до украинската граница, предаде Ройтерс.
 

„Максар текнолъджис“, която следи струпването на войските от седмици, обяви, че снимките показват неотдавнашно пристигане на хеликоптери – транспортни и щурмови, в редица райони в близост до границата с Украйна. Те показвали и разполагане на допълнителни щурмови самолети, зенитни средства и дронове.

 

Компанията твърди, че има ново разполагане на най-малко 50 хеликоптера в Северозападен Беларус.

 

Новата хеликоптерна част и бойна група от танкове, бронирани машини на пехотата и оборудване за материално-техническо осигуряване са били разположени на летище около 16 километра от границата с Украйна.

 

Междувременно проруските сепаратистки лидери в Източна Украйна обявиха обща мобилизация на териториите по техен контрол. Това става само ден след като наредиха евакуация на жени, деца и възрастни към Южна Русия, тъй като смятат, че има заплаха от конфликт.

 

Властите на ДНР и ЛНР обявиха в петък планове за евакуация на около 700 000 души, заради опасения от атака на украинските правителствени сили. По-малко от 7000 са били изведени от ДНР до събота сутринта, съобщи местното министерство на извънредните ситуации.

 

Украинските военни обяви днес, че са констатирали 12 нарушения на примирието оп проруските бунтовници в Донбас сутринта след 66 в предишните 24 часа.

 

Сепаратистките власти съобщиха още, че украинските сили са обстрелвали няколко села в събота. Украйна отхвърля твърденията, че подготвя офанзива към отцепилите се Донецк и Луганск и отправи призив към света да заклейми руските провокации.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2862 |19.02.2022 Дейвид Файф: Малко вероятно е Русия да прекрати доставките на газ за Европа . 2| 3337 |18.02.2022 Бербок пак напомни - “Северен поток - 2” е на карта, ако Русия нападне Украйна . 8| 3481 |18.02.2022 Сепаратистите в Донецк призоваха хората да се евакуират в Русия . 14| 3603 |18.02.2022 Янев: Еднократният български призив към Русия да демилитаризира Черно море няма да има ефект

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads