Реклама / Ads
14| 3167 |13.06.2023 НОВИНИ

Седем села са освободени след украинската контраофанзива

.
Украинската контраофанзива продължава Източник: БГНЕС
В над 10 области в Украйна е обявена въздушна тревога. В района на столицата Киев има предупреждение за възможна ракетна атака.
 

В Телеграм-каналите има данни за експлозии, но няма официална информация за тях, предаде БНТ.

 

Властите призовават украинците да не пренебрегват сирените и да потърсят убежище. 7 са вече селата, освободени от украинските сили след началото на контраофанзивата миналата седмица, заявиха от Министерството на отбраната.

 

Москва официално не е признала напредъка на украинските военни. Според руски медии, тежките битки в района на Бахмут продължават.

 

По последните данни, жертвите на наводненията след разрушаването на язовирната стена "Нова Каховка" са 10, за над 40 души няма информация.

 

Президентът Володимир Зеленски коментира успехите на украинската армия:

 

"Битките са ожесточени, но ние се движим напред - и това е важното. Загубите на врага са точно това, от което се нуждаем. Въпреки, че тези дни времето не е с нас - дъждът прави задачата ни още по-трудна.

 

Но силата на нашите войни дава резултат. Благодарен съм на всеки, който в момента се сражава, на всички, които подкрепят бойните ни бригади по места."

 

Русия тази нощ е извършила "масирана ракетна атака" срещу централния украински град Кривой Рог

"Има загинали и ранени", заяви в "Телеграм“ Сергий Лисак, губернатор на Днепропетровска област, където се намира Кривой Рог.

 

Поразени са няколко цивилни постройки в града, включително и пететажна жилищна сграда, съобщи кметът на Кривой Рог Олександър Вилкул.

 

"Вероятно под развалините има хора", допълни той, без да оповестява подробности.

Лисак публикува снимка на пететажна жилищна сграда, чиито прозорци са разбити и от някои от тях излиза дим.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3871 |09.06.2023 16 села с етнически българи в Украйна, залети от ”Нова Каховка”, молят парламента ни за помощ . 7| 2844 |06.06.2023 Заместник-министрите от служебното правителство са освободени от длъжност . 0| 2883 |31.05.2023 Седем заподозрени поддръжници на ”Ислямска държава” бяха задържани в Германия . 1| 3011 |26.05.2023 Весела Чернева: Темата за България в РС Македония е по-скоро прах в очите на обикновените хора там

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads