Реклама / Ads
4| 4758 |03.08.2010 НОВИНИ

Шеф глоби пушач с 1200 лв. и некролог

.
тютюнопушенето вече се наказва
Тютюнопушенето в пределите на завода е смъртен грях от години и на нарушителите се пишат люти глоби.
 

Рекордни 1200 лева глоба заради изпушена цигара на работното място ще плаща служител от шуменския автомобилен завод “Мадара” АД, пише вестник 24 часа. В събота сутринта собственикът Валери Симеонов спипал управителя на дъщерното ООД “Мадара Трейд” Веселин Петров да пафка с кафето и разписал заповед за жестоката глоба. Наредил веднага да се разпечата на листове с цветна снимка на вредителя и за назидание да се разлепи по стените и електрическите стълбове в двора на завода. Един от “некролозите”, както ги наричат работниците, виси и от външната страна на портала.

Тютюнопушенето в пределите на завода е смъртен грях от години и на нарушителите се пишат люти глоби. Досега обаче повече от 300 лв. не са налагани. “Глобеният е кръстник на собственика, заедно си пият ракията. Наказа го строго, за да даде пример на останалите”, шушнат работниците. Веселин Петров наистина кумувал на сватбата на Симеонов. "Не е приятно, ама съм в нарушение и ще си плащам, какво да правя, роднинските връзки важат само до портала на завода. Добре поне, че няма да ги давам накуп, а на три пъти по 400 лева", каза Петров, който тайно се надява някоя премия да компенсира наказанието.

Собственикът на "Мадара" АД Валери Симеонов, който през 90-те години купи завода за 1 долар, е известен с чепатия си характер и служителите му знаят, че хване ли ги "в крачка", не прощава. Разлепването на обяви с наказанията е практика, но никой не се жали, дори напротив - подкрепят твърдата ръка. Извършеното от директора е произвол, служителят може да го съди, коментираха от здравното министерство. Право да глобяват имат само здравните инспектори от РИОКОЗ. Същата служба издава и наказателното постановление. Според чл. 231 от закона за здравето санкцията за физическо лице при първо нарушение е от 50 до 100 лв., а за повторно - от 100 до 300 лв. (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 9263 |08.07.2010 От днес проверяваме глобите от КАТ-София в интернет . 10| 4612 |21.05.2010 Заведенията за пушачи, забранени до 18 г . 5| 4991 |29.04.2010 Депутати-пушачи бранят правото си да бълват дим . 7| 4656 |16.04.2010 Парламентарен цирк отложи законопроект за пушачите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads