Реклама / Ads
11| 6572 |01.12.2009 НОВИНИ

Шефът на НСБОП: Красьо и Таки са дребни риби

.
Станимир Флоров Източник: в. Стандарт
Хора като Красьо Черния и Таки не могат да бъдат на върха в организираната престръпност. Зад тях стоят анонимници, за които вие нищо не знаете.
 

„Красьо Черния не го знаеше никой допреди месец. За съжаление медиите го направиха и него, и Къро, и Таке медийни звезди. Това не са босове на организираната престъпност. Хиляда пъти съм го казвал. Босове са хора, за които вие не знаете нищо и ние не можем да ви говорим за тях”, казва в интервю пред „Стандарт” шефът на ГДБОП Станимир Флоров.

„- Казахте от предишната власт, но по времето на тройната коалиция вие бяхте шеф на "наркотиците" в ГДБОП.
- Не само предишната власт. Става дума за периода от 1990 година насам. Тези хора са трупали финансови активи, извършвали са престъпления. Ако отворите криминалните им досиета, ще видите това. Има хора, срещу които се водят 30-40 досъдебни производства, с условни присъди, с извършени тежки криминални престъпления и тези хора са на свобода. Основното нещо е възмездието. Не може да има хора, които задържаме по три-четири пъти с големи количества дрога, да са на свобода. Това не е нормално, а причината - няма да я коментирам.
- Защо не хванахте точно тези хора, докато бяхте шеф на "наркотиците". Политически натиск ли бе оказван върху вас?
- Как си обяснявате вие тези структурни промени от 2006 година досега? Аз нямах предвид само предишната власт, а целия период на прехода от 1990 насам. 20 години на тези момчета им дадоха възможност да си узаконят бизнеса.
- Кой им даде тази възможност?
- Не знам.
- Как така не знаете, вие сте шеф на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност"?
- Не знам. Узакониха си нещата и ние трябва да оправяме бакиите 20 години назад. Трудно ще стане това.
- Тоест и преди сте имали воля да го направите, но не сте имали власт, така ли? Имало е някакъв политически чадър над тези хора?
- В моята работа никога не съм усещал от времето, когато бях оперативен работник до днес, някой да ни е забранявал или да ни е пречил в работата.
- Защо тогава оставихте тези момчета да си узаконят бизнеса и да стигнат дотук?
- Мисля, че достатъчно много хора сме хванали.”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 4882 |26.11.2009 Черен Красьо гилотинира предконгресно НДСВ . 20| 9655 |26.11.2009 Фолкдиви и Красьо Черния - отличници на Свищовската академия . 9| 4709 |25.11.2009 Волен огласи още депутати от тефтерчето на Красьо . 6| 4828 |25.11.2009 Красьо Черния бил митотворец сам за себе си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads