Реклама / Ads
1| 2958 |27.10.2022 НОВИНИ

Шефът на НСлС за акцията в Белоградчик: Става въпрос за тежки злоупотреби

.
Борислав Сарафов
Според първоначалните им данни става въпрос за тежки злоупотреби, а дали ще бъдат доказани ще стане ясно в хода на разследването. Злоупотребите са довели до тежко задлъжняване на общината, до заробване на общината заради частен интерес на частно търговско дружество.
 

Това каза шефът на НСлС Борилав Сарафов за действията спрямо кмета на община Белоградчик.

 

За 2 години и половина частен съдебен изпълнител е продал 33 общински имота на стойност 1 600 000 лв., за да бъде овъзмездено това частно дружество, съобщи Сарафов. След експертизи ще стане ясно в какъв размер е щетата, която е нанесена на общината.

 

В края на деня ще стане ясно дали ще има повдигнати обвинения, посочи още Сарафов.

В последно време ми се струва, че българската администрация много често работи на принципа на Хелоуин - лакомство или пакост. Ако не се даде лакомство, ще се направи пакост. Това не може да се толерира и ние ще работим в интерес на гражданите и обществото.

 

Претърсва се домът на кмета и частни търговски дружества, които имат договори с общината за сметоизвозване и снегопочистване, обясни още Сарафов.

В кметството се допускат само служители.

Имаше информация, че градоначалникът Борис Николов е задържан, но час по-късно той застана пред камерите на медиите. 

 

Попитан за какво е бил разпитван, Николов отговори: "за стари истории, за взаимоотношения с „Еко-Титан“ и други неща". 

По думите му става въпрос за "образувано следствено дело по сигнали от тези, които се въртят - старите сигнали - за залесяване, конфликт на интереси". 

 

"Очаквам всичко да приключи както е приключвало и досега. Една шумотевица, едни голословни обвинения, но няма отговорност, за съжаление. В държавата всеки може да си обвинява за каквото си иска. Ако имаше отговорност за неверни сигнали, щеше да бъде по-друго. 30-40 човека от Жандармерията цял ден ще висят тук и накрая ще излезе нищо, запомнете ми думите", заяви кметът.

 

Според местни жители, пред дома на кмета има и три полицейски автомобила. Освен документи от общината, домът на кмета също ще бъде претърсен, това потвърди пред журналисти и кметът на града.

 

Засега няма официална информация какви са обвиненията на Борис Николов.

По отношение на сметопочистването на града, Николов заяви, че си има търгове, цените са определени от тях, почистването се извършва добре.

Попитан от журналисти дали се чувства виновен за нещо, кметът беше категоричен: "абсолютно не и го доказвам вече 5 години. Аз знам какво съм правил. Това ми е 4 мандат. Ако имах нарушения и злоупотреби, отдавна да съм прибран".

 

Борис Николов има зад гърба си три пълни мандата като кмет на общината и един непълен. Преди месец 13 общински съветници, заедно с председателя на Общинския съвет на Белоградчик Боян Минков, в декларация му поискаха оставката, мотивирайки се с негови непрозрачни действия в управлението на общината и конфликт на интереси, предаде БТА.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5954 |27.10.2022 Шефът на БНБ ”вдигна кръвното” на БСП за приемане на еврото . 15| 4709 |26.10.2022 НСлС разследва кабинета “Петков”, обяви Гешев . 6| 4414 |26.10.2022 Шефът на ВАС се сдобил с изящна къща за гости срещу 10 бона . 1| 2745 |25.10.2022 Шефът на МАЕ: Светът преживява първата истинска глобална енергийна криза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads