Реклама / Ads
9| 4114 |11.02.2022 НОВИНИ

Шефът на парламента пак е на мушката на ГЕРБ и ДПС

.
Никола Минчев
Председателят на Народното събрание Никола Минчев отново е на мушката на опозицията. Този път Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС подхвана шефа на парламента и попита защо е разместен редът на петъчния контрол и как ще стигне времето да бъде изслушан Асен Василев. Вчера финансовият министър беше обявен като втори за изслушване, но днес е едва пети. Гаджев предупреди, че времето няма да стигне и коментира, че по този начин бяга от народните представители.
 

Мустафа Карадайъ пък се възползва от изказване на Крум Зарков, който скочи срещу бившия кмет на Пловдив Иван Тотев. Той попита Кирил Петков как правителство без програма предлага бюджет. Зарков контрира, че от опозицията са дошли неподготвени и целят да губят времето на парламента. Лидерът на ДПС пък отново поиска документите от Бойко Рашков за репресии на последните избори.

 

Председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански започна да чете промени в закона за ДДС. Депутатите от ГЕРБ обаче започнаха да подмятат от място, че той го прави подчертано бавно и го обвиниха в губене на време. Представителят на ИТН обаче продължи в същото темпо, което доведе до още брожения.

 

В резултат на това председателят на парламента Никола Минчев започна да се държи за главата, да крие лицето с листи. Реакциите му предизвикаха смях в залата, а Каримански прекъсна четенето и да заяви, че не разбира какво е толкова смешно. „Това е защото сте с гръб към мен”, призна Минчев.

 

Депутати от ГЕРБ заявиха, че бавното четене е само с цел да не се гледа днес единственото тяхно предложение в дневния ред, което е за въвеждане на компенсаторен механизъм в пълен размер за небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар на вероизповеданията, общините, социалните структури, образованието, здравеопазването. След изказванията беше взето решение за удължаване на работното време, но без тази точка, а с парламентарен контрол. След това Каримански започна да чете промените в закона за ДДС с видимо по-бързо темпо.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4206 |11.02.2022 За 57 дни на власт Петков е бил повече в парламента от Борисов за 12 г. . 2| 3001 |11.02.2022 Премиерът, вицепремиери и министри ще участват в парламентарния контрол . 2| 3942 |10.02.2022 Шефът на МВР: Нямаме информация относно делата за АМ ”Хемус” . 1| 3552 |10.02.2022 Министър Нинова: Шефът на борда на ДКК сам е подал оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads