Реклама / Ads
2| 3903 |10.02.2022 НОВИНИ

Шефът на МВР: Нямаме информация относно делата за АМ ”Хемус”

.
Към момента няма никаква информация от Следствената служба относно делата за АМ ”Хемус”. От 8 декември тази информация е изпратена към прокуратурата, нямаме информация какви действия е предприела прокуратурата.
 

Това коментира министърът на вътрешните работи Бойко Рашков в сградата на МВР.

 

Директорът на пресцентъра Явор Симов коментира, че има две разследвания, свързани с АМ "Хемус". "По Лот 5 имаше пресконференция, но втората линия по разследване от ГДНП е предадена на прокуратурата на 8 декември. От тогава не са давани указания към нашите структури", каза Симов.

 

"Едното от лицата по "Магнитски" е с имунитет. Трябва да бъде свален имунитета, за да се извършват каквито и да е било разследвания", коментира той.

"Ще установим и разследвания по отношение на енергийната сфера. В помпено-акумулаторна водноелектрическа централа "Белмекен" имаме съмнения, че са се случвали нарушения", каза министърът на вътрешните работи.

 

Относно акцията в село Атнон, Бойко Рашков обясни:

 

"Рано е да кажа дали има или няма чадър над задържаните за убийството в с. Антон. По арогантното им поведение, включително в гр. Пирдоп, включително в полицейското управление, след като са подавани съответни документи можем да предполагаме, че тези лица са имали самочувствие на покровителствани".

 

„Дали това ще се оправдае като предположение или не - ще зависи от нашите бъдещи действия по разследването. Там са изпратени не само полицейски сили, за да може в най-кратък срок да се извършат действия. Там е развиван бизнес от тези лица, обект на нашето внимание. Привлечени са и представители от НАП и от Агенцията по храните. Ще проверим изцяло и бизнеса на тези две лица като първоначално бих могъл да ви информирам, че от 2018 г. няма следа или поне на нас не ни е станало известно, от официализиране на финансовата дейност на самата фирма, която са притежавали обектите на нашето разследване”, посочи той.

 

"Нямам нищо общо, с който и да е от участниците в това престъпление. Тези въпроси целят единствено уронване на достойнството ми. Само преди няколко месеца край София по отношение на публикувани клипове в Интернет, ние извършихме акция и задържахме човек, който е извършил престъпление, не е нужно да имам близки в квартала, за да го направя. Провеждаме и друга мащабна акция, става въпрос за измами, подобни на телефонните измами", каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3540 |10.02.2022 Министър Нинова: Шефът на борда на ДКК сам е подал оставка . 28| 27667 |10.02.2022 ДПС с нова атака срещу Рашков, шефът на парламента спасява положението . 10| 5477 |09.02.2022 Лена Бориславова: Не очаквам МВР да предостави информация на прокуратурата . 7| 3229 |09.02.2022 Прокуратурата ще изиска от МВР цялата информация за лицата от списъка на премиера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads