Реклама / Ads
109| 8095 |21.01.2021 НОВИНИ

”Шпигел”: Европарламентът отговаря на случая ”Навални” със спиране на ”Северен поток”

.
Европейският парламент също се включи в случая Навални. След ареста на критика на Кремъл ЕС трябва да спре строителството на „Северен поток-2“, пише в проект на резолюция на Европарламента.
 

Предложението е подкрепено от фракциите на консерваторите, социалдемократите, либералите и зелените. Европейският парламент иска заради ареста на Алексей Навални да спре изграждането на германско-руския газопровод „Северен поток-2“, пише „Шпигел“. Европейският съюз трябва незабавно да преустанови строителството му, се казва в предложената резолюция.

 

Освен спиране на строителството на тръбопровода, евродепутатите предлагат и въвеждането на санкции срещу физически и юридически лица, които имат отношение към решението за задържането на Навални. Предлагат се санкции срещу лицата, отговорни за нападенията срещу членове на опозицията, „руските олигарси“, „членовете на обкръжението на президента Путин“ и „медийните пропагандисти“.

 

Припомняме, че Алексей Навални беше задържан в неделя, след като кацна на летище Шереметиево и ще остане в ареста 30 дни, докато съдът се произнесе за двете условни присъди, които има, пише още БГНЕС.

 

В момента Навални се намира в центъра за задържане „Матроска тишина“ в Москва.

След руската атака срещу Навални трябва да говорим и за енергетика, заяви председателят на ЕНП Манфред Вебер. Това е най-силният инструмент, с който разполагаме. Проектът „Северен поток-2“ е възможност да се оказва натиск, тъй като очевидно призивите към Москва не са достатъчни, смята той.

 

Депутатите в Европейския парламент имат предвид замразяването на активи в ЕС и ограничаване на свободата на пътуване. „ЕС не трябва повече да бъде място, на което руското богатство с неясен произход да бъде добре дошло", се казва в текста, който ще бъде гласуван днес.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 4539 |19.01.2021 Борисов: Спекулациите, че сме избрали определена фирма за ваксини не отговарят на истината . 16| 6935 |13.01.2021 Журналист: Цветанов години наред отговаря за изборната подготовка в една партия. Следва да бъде чут . 62| 27450 |12.01.2021 Скандал на ”Дондуков” 2! Марешки критикува остро президента, Радев отговаря иронично . 2| 3162 |17.12.2020 Европарламентът прие 7-годишния бюджет на ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads