Реклама / Ads
9| 6749 |22.12.2015 НОВИНИ

Синът на шефа на ДАНС шофирал след употреба на канабис?

.
Архив
Синът на председателят на ДАНС Димитър Георгиев - Юлиян - най-вероятно е управлявал мотора си след употреба на канабис. В урината и кръвта на загиналото момче е открито наличие на този забранен наркотик, стана ясно днес в съда, където започна делото за смъртта му.
 

Юлиян се е движил със 120 км/час в момента на сблъсъка. Ударът е бил непреодолим заради високата скорост на мотоциклета, сочи експертиза.

 

Момчето загина на 2 април 2014 г. при катастрофа на входа на Ловния парк в София. Според прокуратурата, собственикът на известна верига пицарии - Георги Илиев - е направил забранен ляв завой в посока Ловния парк и така се е стигнало до катастрофата. Моторът на Юлиян Георгиев се врязва в колата на Илиев и 20-годишното момче загива на място. 

 

Експертите заключиха също, че колата на Георги Илиев е завила в нарушение, защото е имало двойна непрекъсната маркировка.

 

"Към 21 часа се отправих от дома си към Ловен парк, посока КАТ и оттам исках да вляза през "Симеоновско шосе". Не съм се движил с висока скорост, правил съм ляв завой пред полицията и друг път и затова знам, че мога да правя маневрата. Пускам отрано ляв мигач, видях светлина от автомобил, извърших ляв завой и чух метален удар. Слязох, видях мотора под колата ми, изпаднах в паника, защото не виждах тяло. Първото, което направих, беше да се обадя на жена ми, казах ѝ, че съм участник в произшествие със загинал. Направиха ми тест за алкохол, нула промила, направиха ми и тест за наркотици", разказа подсъдимият Георги Илиев в съда.

 

"Аз нямам нищо общо с това нещо. Някакво момче видяло от светофара, че има катастрофа и ме извикаха на разпит. Не съм видял катастрофа. Момчето е било пътник в моя автобус, работя като шофьор в автобус 102, когато ме викаха да ме разпитват, така разбрах за катастрофата", разказа Цветан Цветанов, свидетел на катастрофата. 

 

"Познавам подсъдимия, не съм очевидец, но присъствах място след местопроизшествието. Не помня с подробности. Аз имах уговорка с г-н Илиев да се видим в пицарията в Ловния парк, чаках на светофара и чух тътен, шум. Видях, че има коли и ги подминах, за да направя безопасен обратен завой, върнах се на входа на Ловния парк. Имаше катастрофа между автомобил и мотор, в посока центъра. Видях г-н Илиев, питах го какво се е случило, той беше шокиран. Останах с него за подкрепа. Разбрах, че мотор се е врязъл в автомобила на г-н Илиев и за нещастие мотористът е загинал. Илиев е правил ляв завой към Ловния парк и мотористът се е забил в него. Моторът беше силно врязан в автомобила, имаше разпръснати части", обясни Ивайло Батинков, свидетел на катастрофата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7254 |20.12.2015 Синът на скандалния Ценко Чоков – арестуван заради побой . 14| 5872 |20.12.2015 Е. Минчев: Искам жена и синът ми да се "лордее" с мен . 2| 4506 |15.12.2015 Застраховката "Гражданска отговорност“ вече по интернет без електронен подпис . 25| 8895 |15.12.2015 Адвокат: В срив сме, същият - като при назначаването на Пеевски в ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads