Реклама / Ads
1| 2656 |31.01.2023 НОВИНИ

СИНПИ ще си партнира с две организации в сферата на сигурността

.
Калоян Паргов и представител на с Националната асоциация Сигурност (НАС)
Стратегическият институт за национални политики и идеи сключи договори за сътрудничество и взаимодействие с Националната асоциация Сигурност (НАС) и Асоциацията на разузнавачите от запаса (АРЗ).

Договорите бяха подписани от председателите на Управителните съвети на СИНПИ Калоян Паргов, на НАС о.з. полковник Чавдар Петров и на АРЗ о.з. полковник Горан Симеонов.

 


.
Калоян Паргов и представител на Асоциацията на разузнавачите от запаса (АРЗ)

 

„Сътрудничество на СИНПИ с Националната асоциация Сигурност и Асоциацията на разузнавачите от запаса, които обединяват бивши служители на две направления на специалните служби, са от съществена важност предвид това, че темата за сигурността и информацията днес е водеща в целия свят и в частност в България“, обясни Паргов.

По думите на председателя на УС на СИНПИ сключването на договорите съвсем случайно съвпада с днешното изслушване на специалните служби в Народното събрание, но тази тема ще продължава още дълго време да бъде актуална.

 

„Чрез тези споразумения и съвместните инициативи на нашите неправителствени организации целим да допринесем за укрепване на архитектурата на сигурност и информация в нашата държава предвид неконвенционалните заплахи, пред които сме изправени“, каза още Калоян Паргов.

 

Сред целите на партньорствата са осъществяване на дейности за издигане на българския дух, родолюбивото и военно-патриотичното възпитание на българските граждани и българската диаспора зад граница, съхраняване и развитие на ценностите и идеалите на българския народ.

 

Формите на съвместна работа предвиждат провеждането на регионални, национални и международни форуми, както и обмяна на опит и добри практики.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2870 |13.01.2023 ”Генезис”, еврейският Нобел, отиде при организации, помагащи на Украйна . 1| 2943 |15.12.2022 СИНПИ: В интерес на България е Балканите да станат транспортен, логистичен и енергиен хъб . 1| 2841 |18.11.2022 ЕП решава дали да обяви за терористични организации Русия, режимът на Путин и партиите в Думата . 0| 2562 |16.11.2022 Членове на СИНПИ са съавтори на книгата „Войната и дипломацията“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads