Реклама / Ads
10| 7917 |07.12.2015 НОВИНИ

Скандал! Шефка в Столичното следствие кадрувана „в грях”

.
Един от шефовете в Столичната следствена служба е назначена против регламентите, посочени в Закона за съдебната власт. Става дума за Илиана Кирилова, която в момента ръководи „Първи отдел” и е зам.-шеф на ССлС, установи Фрог нюз от атестационните документи.
 
От фактите става ясно, че професионалната история на Кирилова е една от онези невероятни истории, които могат да се случат само в съдебната власт у нас. Според документи, публикувани на страницата на ВСС, тя завършва СУ на 27 октомври 1985 година. Удостоверението си за юридическа правоспособност придобива на 20 декември 1995 година. На 24 февруари 1994 година обаче, по неясни на този етап причини, тя постъпва като следовател в ССлС. На практика това означава, че над година и половина тя е работила без указаната в закона юридическа правоспособност. Или поне документите така сочат. Естествено, дори да има нарушение, както изглежда, давностните срокове срещу такова нарушение отдавна са изтекли.

Времето на кадруването на Кирилова е именно времето на криминалния преход. Кой ти гледа такива неща през 1994 година, коментираха пред Фрог нейни колеги, които признаха, че този проблем е бил повдиган вече. Сега въпросната дама е начело на 1-ви отдел, наричан често SWAT /специализиран/. Специален отдел за специални поръчки, както е известен още в обществото. Твърди се, че Илиана Кирилова е била един от най-доверените хора на бившия шеф на столичното следствие Пепи Еврото.

В останалите отдели често се случва трансфер на разследващи магистрати, но не и в първи отдел. Там никой не може да бъде пипнат с ръка, независимо от гафовете, които се допускат, като например този с тефтерчето на Филип Златанов. Оттам минават най-шумните дела, известни още като политически. Във въпросният отдел се нищят дела като КТБ, срещу Цветан Цветанов, срещу „убийците” на Делян Пеевски и т. н. Миналата година Кирилова специално е била наградена за заслуги от главния прокурор Сотир Цацаров. Освен това е получила максималните точки 100 за добра работа при атестирането й.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 9040 |07.12.2015 СКАНДАЛ! Депутати получили писма "Ти си корумпиран", крият ги . 12| 6773 |26.11.2015 Скандал! МС потули аферата за “златния” чадър на Слънчев бряг . 3| 6218 |17.11.2015 Скандал! Пуснаха Туцо от „Килърите” срещу 30 бона парична гаранция . 8| 4437 |30.10.2015 Шефката на ОИК-София подаде оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads