Реклама / Ads
4| 18669 |20.01.2022 НОВИНИ

Скандали с българския представител на ”Евровизия”: Предрешен избор и вокалист, обявен за издирване

.
Няколко скандала вече съпровождат българския представител на “Евровизия” тази година. Като се започне от порочен конкурс и предрешен избор, мине се до масовото недоволство от страна на феновете и се стигне до това, че вокалистът е обявен за издирване в Испания.
 

Конкурсът "Евровизия" се организира от Европейския съюз за радио и телевизия. Според правилата всяка обществена телевизия в държавите-участнички има право да излъчи частник, като трябва да плати лицензионната такса за участие и съпътстващите разходи като пътуване, престой, сценично представяне и т.н. Парите идват от бюджета на Българската национална телевизия, който се отпуска от Народното събрание, сиреч - от данъкоплатците. Затова е важно как тези пари се разходват и кой изпращаме да ни представя на песенния конкурс. 

 

В края на ноември миналата година внезапно бе оповестено, че България ще бъде представена на “Евровизия” от музикален проект, зад който стои композиторът Милен Врабевски. Той създава Intelligent Music Project, пише музиката и текста на песента “Intention”, а в групата участват Стоян Янкулов-Стунджи, Димитър Сираков, Иво Стефанов, Бисер Иванов, Славин Славчев и Рони Ромеро. 

 

Дотук добре, но… 

 

Проблемът е, че Българската национална телевизия провежда вътрешен конкурс, който по план трябва да приключи през пролетта на 2022 г. Освен това още през месец септември господин Врабевски обявява пред радио Пловдив, че музикалният му проект е готов да подпише договор с обществената телевизия за представянето на България в “Евровизия”. Заявава, че групата е била избрана. Новината е цитирана и от "Монитор". Как и от кого - не е ясно. 

 

В отворено писмо на феновете на Евровизия, с което ФрогНюз разполага, става ясно, че при запитване към тогавашната делегация на БНТ, която отговаря за конкурса, към онзи момент Intelligent Music Project не само не е подала заявка за участие във вътрешния конкурс на БНТ, но и е непозната на членовете на делегацията и не е обсъждана като потенциален представител на България в конкурса. Делегацията уверява, че изборът няма да бъде опорочен.

 

После голяма част от екипа напуска, а новата - отказва контакт с почитателите и не отговаря на въпроси. От ФрогНюз също опитахме да се свържем с представители на делегацията, но никой не отговори. 

 

На 25-ти ноември БНТ обявява, че именно Intelligent Music Project са избрани да представят България на конкурса - месеци преди първоначално предвиденият краен срок на вътрешния конкурс да е приключил. Смята се, че участникът на Евровизия е избран предварително, преди дори да е подал заявка за участие във вътрешния конкурс, а целият селекционен процес за съжаление е проформа.

 

Месеци по-късно стана ясно и още нещо - Рони Ромеро е обявен за издирване в Испания. 

Вокалистът на групата е обвинен от бившата си приятелка в тормоз и не се е явил за свидетелски показания пред съда във Валдеморо. Има издадена и ограничителна заповед, според която Ромеро няма право да се доближава на повече от 500 метра от бившата си приятелка или да общува с нея. Докато трае съдебната процедура, вокалистът на Intelligent Music Project е със забрана да купува, притежава и използва оръжие на територията на Испания.

 

Певецът развива музикалната си кариера в Испания в периода 2009 - 2019 г. и според испански медии инцидентът се е случил тъкмо в този период.

 

В отворено писмо до медиите Ромеро отхвърли твърденията на бившата си приятелка:


“Искам категорично да заявя, че обвиненията срещу мен са абсолютно неверни и са базирани на изваден от контекста текст от SMS по време на кореспонденция, случила се в пика на пандемията от Covid-19 през 2020, когато нямах възможност да пътувам до Испания и респективно да виждам 8-годишния си син. Възползвайки се от тази ситуация, на мен ми беше отказвано да комуникирам с него – нито по телефон, нито по Skype, нито чрез която и да е платформа. Към момента все още нямам възможност да комуникирам със сина си. Всеки, който ме познава, знае, че никога не бих заплашил със смърт и най-големия си враг, дори и да имах такъв. Всички мои приятели, колеги в групите, от които съм част, бизнес партньори могат много добре да опишат моята личност – нормален човек, музикант, който просто иска да бъде щастлив в личния и професионалния си живот. За съжаление има хора, които не могат да приемат чуждото щастие. Времето и правосъдието ще покажат каква е истината и ще поставят недоброжелателите на мястото, което заслужават”, посочва Ромеро.

 

Джесика Вълчева




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 9485 |19.01.2022 Разследването за българския ”Новичок” е отклонявано с поръчки от най-високо ниво . 5| 3130 |18.01.2022 Елена Йончева: Българският премиер ще бъде поканен на изслушване в мониторинговата група на ЕП на 27 януари . 3| 2783 |17.01.2022 ЕК одобри помощ от 15,3 милиона евро за българския туризъм . 11| 3334 |12.01.2022 Премиерът Петков: Каня представители на протестиращите на разговор в петък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads