Реклама / Ads
4| 2871 |16.07.2023 НОВИНИ

Скоро ще започне обучението на украински пилоти на американските F-16

.
Съвсем скоро ще започне обучението на украинските пилоти върху американските изтребители F-16, заяви съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан. Те ще се обучават в страните от ЕС след две седмици.
 

“Ние ще предоставим необходимите инструменти, за да започнем обучението (украински пилоти) на F-16 веднага щом европейците са готови. Европейците казаха, че им трябват няколко седмици, за да подготвят необходимите съоръжения за обучение“, каза Съливан.

 

В интервю за CBS съветникът по сигурността заяви, че няма представа какво решение ще вземе руският президент Владимир Путин по отношение на зърнената сделка. Тя изтича тази вечер, а последният кораб вече напусна пристанището на Одеса. 

 

“Ако Москва реши да не я поднови, целият свят ще види, че Кремъл е обърнал гръб на опитите да се гарантира, че страните от глобалния юг и Африка, Латинска Америка и Азия могат да получат храната, от която се нуждаят, на достъпни цени", посочи Съливан, според когото Русия ще плати "огромна дипломатическа цена" за подобно решение. 


"Така че това е избор, който Владимир Путин ще трябва да направи. Ние сме подготвени за всеки сценарий и работим в тясно сътрудничество с украинците по този въпрос", допълни Съливан.

 

По думите му западните държави са готови да увеличат санкционния натиск върху руския военно-промишлен комплекс (ВПК), а Украйна да продължи военните операции срещу Русия. 

 

“Западът работи за по-нататъшно затягане на нашите санкции, опустошавайки военно-промишлената база на Русия, отслабвайки нейната способност да произвежда напреднали технологични разработки", каза той. 

 

“Ние ще продължим да упражняваме икономически натиск върху Русия, а украинците ще продължат да упражняват военен натиск. Така че мисля, че в крайна сметка, ако Русия реши да продължи да участва в тази война, това ще й струва много“, очерта своята версия Съливан.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2730 |13.07.2023 Столичният общински съвет реши: Ще бъдат въведени ограничения на скоростта на тротинетките в столицата . 10| 2924 |12.07.2023 Николай Василев: Наскоро нарекох този бюджет - бюджет на мързелив отказ от реформи . 1| 3241 |30.06.2023 Емилия Лазарова: Нужна е коренна промяна в обучението, а това не може да стане без промяна на учебните програми . 2| 6836 |27.06.2023 Петко Георгиев, журналист: Скоро няма да има коалиционно споразумение, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ си нямат доверие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads