Реклама / Ads
10| 4181 |24.02.2023 НОВИНИ

След 365 дни война: Руската армия - надценена, украинската - подценена

.
”Трябва да имаме предвид, че бяха подценени съпротивителните сили на Украйна и многото работа в последните години от 2014 г. насам, включително въвеждането на нови технологии. Ако имаше една голяма изненада, включително в западните анализатори, това беше колко е била надценявана руската армия. Очакваше се, че тя ще има огромно превъзходство над украинската, а всъщност нещата са много различни”, казва военният експерт Георги Цветков.
 

"Целта на руския президент в тази война е не просто унищожаването на украинската държава, но и унищожаването на украинската нация. И ако в началото на военния конфликт се чудехме какво означава денацификацията, която беше посочена като цел на този конфликт, една година по-късно виждаме, че трябва да си го преведем като деукранизация на Украйна и унищожаването на украинския етнос и неговото русифициране", категоричен бе и неговият колега Ивайло Иванов пред Bulgaria ON AIR.


Ексеприте прогнозираха и бъдещето на войната: "В рамките на следващите шест до осем месеца, с тази помощ, която вече се предоставя на Украйна и с допълнителна помощ от източноевропейските държави, Украйна би могла да създаде достатъчно сили за едно успешно настъпление, което да й позволи да си върне Южна Украйна - Мелитопол, Бердянск, може би, дори Мариупол. За да има военен успех в тази война, това не означава украинските сили да влязат в Москва. Военният успех се дефинира по следния начин - да е ясно, че Русия не може да постигне поставените си политически цели", смята Цветков.


"Тази война трябва да бъде спечелена от Украйна максимално бързо. Възможно е, ако бъде оказана необходимата подкрепа на Украйна. Това означава съюзниците да изпратят бързо и в необходимите количества въоръжение, боеприпаси и техника", допълни Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3111 |23.02.2023 Дете е в тежко състояние след инцидент на Ски зона Банско . 22| 3801 |23.02.2023 Евробарометър: Българите - последни в ЕС по подкрепа за санкции срещу Русия и помощта за Украйна . 1| 3090 |23.02.2023 Момче почина, а момиче е в болница след задушване в кола в Шумен . 3| 3463 |23.02.2023 Първан Симеонов: Година след избухването на войната има реален риск от ескалация на конфликта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads