Реклама / Ads
11| 7214 |05.06.2016 НОВИНИ

След заплахата на Борисов в Пазарджик започнаха акция срещу контрабандата

.
След като в петък премиерът Бойко Борисов заплаши с уволнение полицейските шефове в Пазарджик, Хасково, Сливен и Пловдив заради слабата борба с контрабандата, полицейската дирекция в Пазарджик се хвърли да лови нелегални цигари.
 
От МВР бодро рапортуваха, че в полицейска операция, проведена на територията Пазарджик, са заловени 10 923 къса цигари, 37.538 кг сух нарязан тютюн и 62 литра високоградусов алкохол в различни разфасовки. По констатираните случаи са образувани 13 заявителски материала и са съставени три акта за установяване на административни нарушения. В акцията са участвали служители на Икономическа и Криминална полиция и РПУ-тата във Велинград, Пещера, Септември, Панагюрище и Пазарджик.
Извършени са 246 проверки на жилища, стопански постройки, търговски обекти и моторни превозни средства. По констатираните случаи са образувани 13 заявителски материала и са съставени три акта за установяване на административни нарушения.
По време на операцията е задържан и шофьор, предложил подкуп на полицейски екип. Рано сутринта вчера, автопатрул при РУ - Велинград извършвал проверки на улица в Ракитово. Униформените спрели „Опел”, управляван от ракитовеца И.К. /58 г./.
След инспекция на возилото за наличие на акцизни стоки последвала проверка на документите на водача. Оказало се, че той е с отнета шофьорска книжка за извършено от него нарушение на Закона за движение по пътищата. Полицаите предприели действия за съставянето на акт за установеното нарушение. С надеждата санкцията да му се размине, И.К. подхвърлил на предната седалка на служебния „Опел Астра” банкнота от 50 лева. Мъжът е задържан в ареста, а спрямо него се водят две полицейски производства - за шофиране в срока на наложеното му наказание и подкуп на длъжностни лица при изпълнение на служебните им задължения.
Активните действия срещу нелегалната търговия с акцизни стоки продължава на територията на целия регион, допълват бодро от МВР.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4212 |05.06.2016 ФБР ще следи хора по татиуровките им . 3| 4248 |05.06.2016 Четири години след взривовете на Петолъчката виновни няма . 8| 4125 |05.06.2016 Сноудън : САЩ следи масово японците . 72| 6137 |04.06.2016 Борисов: Цената на билета в София е справедлива

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads